Neyin Zammı Bu?

Neyin Zammı Bu?

 Kars’ta öğrenci dolmuş fiyatlarına 25 kuruş zam yapılırken Daha önce 1,75 kuruş olan normal ücretler ise 2,25 TL oldu . Böylece kısa mesafe...

 Kars’ta öğrenci dolmuş fiyatlarına 25 kuruş zam yapılırken Daha önce 1,75 kuruş olan normal ücretler ise 2,25 TL oldu .

Böylece kısa mesafe 2 TL oldu. Dar gelirli dolmuş yolcusu ve on binlerce üniversite öğrencisi yolunuyor, Kars'ı yönetenler izliyor.

Bir öğrenci için en önemli olan ihtiyaçlar, yeme, içme, barınma ve ulaşımdır. Kars’ta yaşayan üniversite öğrencileri söz konusu ulaşım olunca çok fazla dikkate alınmıyorlar.

Kars’ta dolmuş zammına tepkiler bitmek bilmiyor Kars’ta dolmuşçuların zam yapmasına öncelik olarak öğrenciler olmak üzere vatandaşlar tepki gösterdi.

Kars’ta doluş ücretlerine zam yapıldı. Daha önce 1,75 TL olan normal ücretler, 2,25 TL olurken, 1. 50 TL olan öğrenci ücretleri ise 1,75 TL oldu. Dolmuşçuların biranda yaptıkları zam vatandaşları ve özellikle üniversite öğrencilerinin tepkisini çekti. Kars’ta zaten dolmuşların Türkiye’nin hiçbir şehrinde kullanılmayan minibüsler olduğunu ifade eden vatandaşlar, hizmet sıfır, saygı yok, anlayış yok birde bu yetmezmiş gibi zam yaptılar diyerek yetkililerden konuyu yeniden gözden geçirmelerini istediler. Öte yandan öğrenciler ve vatandaşlar, Kars’ta yapılan dolmuş zamları göstermektedir ki, 20 bin üniversite öğrencisine Kars’ta öğrenci gözüyle bakılmamaktadır. Hangi kuruma, hangi şehre giderseniz gidin, üniversite öğrencisine öğrenci denir. Yalnız Kars’ta dolmuş taşımacılığında mı öğrencilikten çıkıyorlar? Bizler 20 bin öğrenciyi temsilen bu yanlışın artık düzeltilmesi gerektiğini bir kez daha söylüyoruz. Eylemlere dökerek değil, söylemlere dökerek güzel bir şekilde çözülmesinden yanayız. Kamuoyuna saygıyla duyururuz.” Kafkas Üniversitesi öğrencisinin feryadı VALİ DOĞAN’A SESLENDİ Kars Kafkas Üniversitesi öğrencisi, Vali Rahmi Doğan’a sosyal paylaşım sitesinden seslenerek destek çağrısında bulundu. “Sayın Valim Merhaba” ifadesiyle başlayan öğrencin feryadı şöyle: “Ben Kafkas Üniversitesi Mühendislik Fakültesi son sınıf öğrencisiyim Bugün maalesef otobüse yapılan zamlarla uyandık. Sabah 1.50 TL’ye gittiğimiz yolu akşam 1.75 TL ödeyerek döndük. Araç sahiplerinin öğrencilere verdiği tepkiyi görmeliydiniz. Kars’ın esnafı öğrenciden kazanıyorken aynı zamanda ne hakaretlere maruz bırakılıyor. Sizde ricamız; öğrencileri de düşünerek şu işe bir el atmanız. Bu soğuk havalarda yürümemiz çok zor ancak fiyatlar normal değil. En azından bir kart sistemi getirilmeli diye düşünüyoruz. Saygılarımla iyi günler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber