Müslüman & Türk Bilginleri Köşesi Merkez İmam Hatip Ortaokulunda Yerini Aldı

Müslüman & Türk Bilginleri Köşesi Merkez İmam Hatip Ortaokulunda Yerini Aldı

Kafkas Üniversitesi Dede Korkut Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 4. Sınıf öğrencileri bir etkinliğe daha imza attı.

 Kafkas Üniversitesi Dede Korkut Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 4. Sınıf öğrencileri Menekşe Sadak, Zeynep Öztürk, Merve Ertem, Zeynep Boztaş, Zemzem Yavuz ve Betül Bazo tarafından “Sosyal Proje Geliştirme” dersi kapsamında Merkez İmam Hatip Ortaokuluna Müslüman & Türk Bilginleri Köşesi oluşturuldu.
Doç. Dr. Yaşar Kop öncülüğünde gerçekleşen ve “Tarihin Parlayan Yıldızları” ismi verilen Müslüman & Türk Bilginleri Köşesi projesi ile öğrencilere geçmişten günümüze kadar adı geçen bilgilerin yapmış olduğu çalışmaları ve bıraktıkları eserleri tanıtma ve bilgilendirmenin amaçlandığı bu projede öğrencilere  Müslüman & Türk Bilginlerinin hayatı ve yaptığı çalışmalar detaylıca aktarılmaya çalışıldı. Projede yer alan bilginler arasında; İbn-i Haldun, Mimar Sinan , Harezmi , Piri Reis , El Cezeri, Farabi , Biruni , Akşemsettin , İbn-i Batuta , Gazali ve Katip Çelebi yer aldı. 
Proje ekibi gerek bilginlerin seçiminde gerekse projenin sonuçlandırılmasında desteklerinden dolayı proje hocaları Doç. Dr. Yaşar Kop’a, Merkez İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Celal Akbaba’ya  özverili çalışmalarından dolayı okul öğretmenlerine, memurlarına ve çalışanlarına sonsuz teşekkürlerini sunduklarını belirtti.

foto-(1).jpegfoto-(2).jpegfoto-(11).jpegfoto-(10).jpegfoto-(3).jpegfoto-(4).jpegfoto-(5).jpegfoto-(6).jpegfoto-(7).jpegfoto-(8).jpegfoto-(9).jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber