Murtaza Karaçanta'yı almaya giden hainler yargılanıyor

Murtaza Karaçanta'yı almaya giden hainler yargılanıyor

Kars'ta, FETÖ darbe girişimine katıldıkları ve görevden el çektirmek istedikleri Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'nın evine gittikleri iddiasıyla 24'ü tutuklu 27 sanığın yargılanmasına devam edildi

Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve görevden el çektirmek istedikleri Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'nın evine gittikleri iddiasıyla 24'ü tutuklu 27 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu olarak yargılanan yüzbaşılar Sedat Kılınç, Samet Çolak, üsteğmenler Zafer Akar, Eray Çetin, teğmenler Emre Koca, Furkan Şöhret ve Şuayip Çıtlak, astsubaylar Kadir Demirkaya, Ömer Bulut, Uğur Koç, 13 uzman çavuş ve eski Kars Belediyesi Şehitlik Bekçisi Murat Bekdemiroğlu ile adli kontrol şartıyla serbest bırakılan diğer 3 askeri personel katıldı.

Üçüncü kez hakim karşısına çıkan sanıkların yargılandıkları davanın bugünkü duruşmasında, sanık avukatları, müvekkillerinin FETÖ ile bağlantısının olmadığını, asker olmaları nedeniyle kendilerine gelen emirleri uyguladıklarını savunarak, tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına, tutuksuz sanıkların da haklarındaki adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasının devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, darbe girişimi sırasında 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında görevli olan yüzbaşılar Sedat Kılınç ve Samet Çolak, üsteğmen Zafer Akar'ın aralarında bulunduğu askeri personel ile eski Kars Belediyesi Şehitlik Bekçisi Murat Bekdemiroğlu'nun da yer aldığı 24'ü tutuklu 27 kişi "sanık" sıfatıyla yer alıyor.

İddianamede, üsteğmen Akar ve emrindeki askerlerin 15 Temmuz günü Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'ya görevden el çektirmek için evine gittiği, Bekdemiroğlu'nun da bu kişilere yardımcı olduğu anlatılarak, sanıkların "Anayasa'yı ihlal", "Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasına engellemeye teşebbüs etme" ve "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan da 10 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Sanıklardan Bekdemiroğlu hakkında ayrıca "konut ve iş yeri dokunmazlığını ihlal etme" suçundan da 1 yıldan 3 yıla kadar kadar talep ediliyor.

kaynak:aa

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber