Murtaza Karaçanta'nın 10 Kasım Mesajı

Murtaza Karaçanta'nın 10 Kasım Mesajı

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ebediyete intikalinin 78´nci yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Karaçanta´nın mesajı şöyle:

 Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78'nci yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Karaçanta'nın mesajı şöyle:

Türkiye Cumhuriyetinin banisi, büyük devlet adamı ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, sonsuzluğa uğurladığımız günün 78. yıl dönümünde onu bir kez daha özlemle, saygıyla, sevgiyle ve rahmetle anıyorum.
Anadolu topraklarından başlayan bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi hiç kuşku yoktur ki Atatürk sayesinde başarıya ulaşmıştır. Bu sebepledir ki Ulu Önder Atatürk, dünyada pek çok topluma istisnasız bir örnek olmuştur. Gerek yurt içinde ve gerekse de tüm dünyada adının ilk günkü gibi taze kalması ve heyecanla anılması büyük ölçüde bu yüzdendir.

Ulu Önder Atatürk, Milli Mücadele sonrası sağlanan başarının asla yeterli olmadığını düşünerek bir benzerinin dahi yapılması çok güç hatta imkânsız olan birçok devrimler gerçekleştirmiştir. O’nun Türk ulusuna en büyük hediyesi ise Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmak olmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk’ün hem eseri hem de destanıdır. Öyle bir destandır ki onun tutuştuğu Hürriyet meşalesi esir milletleri ayaklandırmış bağımsızlıklarını kazanabilmek için “Atatürk’ü kendimize örnek aldık” demişler ve bağımsızlıklarını geri almışlardır. Onun milleti ile yazmış olduğu destan, bir milletin her türlü imkânsızlık içerisinde, dahi bir liderle neler yapabileceğinin bir göstergesi olmuştur.

Bu nedenlerle onun izinde yürüyen ve ulaştığı noktayı daha ilerilere taşıyacak bir kuvvetin varlığını damarlarındaki asil kanda hissetmekte olan Türk evladı, kendisinden beklenen başarıyı elde etmektedir ve etmeye de devam edecektir.

Ölümünün 78. yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, onun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını bir kez daha şükranla ve rahmetle anıyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber