Murtaza Karaçanta, Kutlu Doğum Haftası Mesaj

Murtaza Karaçanta, Kutlu Doğum Haftası Mesaj

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Karaçanta, mesajında, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (SAV) mübarek doğumlarını kutladığımız kutlu doğum haftasının 1446. yıldönümünü idrak etmenin mutluluğuna erişmenin sevincini yaşadığını belirtti.

Resulullah efendimiz Hz. Muhammed’in insanlığın karanlığa gömüldüğü bir zamanda, bütün insanlığı aydınlatmak ve bütün alemlere rahmet olmak için gönderildiğine dikkati çeken Karaçanta, şunları söyledi:

“O, insanların ayrıştığı, kan ve gözyaşının hayata hakim olduğu bir zamanda, ahlakın ve edebin yok olmaya yüz tuttuğu anda ‘Güzel Ahlakı’ tamamlamak için gelmiştir bu fani dünyaya. O’nunla birlikte gelen Kitab-ı Mukaddes Kuran-ı Kerim ve Allah katında tek din olan İslam, insanoğlunun son ümidi ve kurtuluşunun vesilesi olmuştur. O, insanların en mükemmeli ve kainatın rahmet kaynağıdır. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed insanlığa daima birlik ve kardeşlik konusunda örnek olmuştur. ‘Birlikte rahmet ayrılıkta azap vardır’ diyerek, ayrışmanın, bölünmenin önüne geçmiş daima bir olmayı öğütlemiştir.’’

Karaçanta, mesajında, ‘’Bugün, asırlar boyunca O’nun yolunda İslam’ın sancaktarlığını yapan aziz Türk milletini bölmek, parçalamak isteyenlerin oyunlarını ‘Birlikte rahmet ayrılıkta azap vardır’ diyerek bozmalı ve bir olduğumuzu bütün dünyaya göstermeliyiz. Her daim Hz. Muhammed efendimizin yolunda olmak dileği ile, alemlere rahmet olarak gönderilen Resulullah efendimizin dünyaya gelişlerinin 1446. yıldönümünün Karslı hemşerilerime, aziz Türk milletine ve bütün İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Allah’ın selamı O’nun (Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın) üzerine olsun’’ ifadelerine yer verdi.

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber