Murtaza Karaçanta İzmir Fuarı'nı değerlendirdi

Murtaza Karaçanta İzmir Fuarı'nı değerlendirdi

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 8-11 Aralık tarihleri arasında düzenlenen 10'uncu Travel Turkey İzmir Turizm Fuarını değerlendirdi.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 8-11 Aralık tarihleri arasında düzenlenen 10’uncu Travel Turkey İzmir Turizm Fuarını değerlendirdi.

36 ülke ile 60 ilin katıldığı fuarda Kars standına yoğun ilgi gösterildiğini belirten Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta; Kars’ı her yönüyle tanıtmanın gayreti içinde olduklarını söyledi. Başkan Karaçanta; “Biz Kars Belediyesi olarak Kars Valiliği ve Sivil toplum Kuruluşları olarak yeterince hazırlığımızı yaptık ve ilimizi tanıttık. Kars’ın tanıtılacak o kadar kültürel tarihi zenginlikleri, yerel değerleri var ki hepsini orada bir arada sunmak mümkün olmadı ama gücümüz yettiğince, elimizdeki tanıtım materyalleri ve yöresel ürünlerle Kars ilimizi, toprağımızı yeterince tanıttık. Kars kaşar bölgesidir, Kars tereyağı bölgesidir, organik ürünler içinde Kafkas arısının yaptığı bal bölgesidir, deri peyniri bölgesidir. Dünyanın en lezzetli eti olan kazların yetiştiği bir coğrafyadır. Kars uygarlıkların yaşandığı bir kenttir. Manevi değerler, anıt mezarlar, tabyalar, birçok kültürü içinde barındırmış antik kent bölgesidir.” dedi.

Başkan Karaçanta ayrıca, “İl Kültür ve Turizm Müdürümüz, bizzat kendim ve personellerimizle birlikte Kars’a daha iyi nasıl tanıtabilirizin mücadelesini yaptık. Tabi ki orada gücümüz nispetince, elimizdeki minyatürlerle, kaşarımızla, balımızla Kars’ımızı tanıtmaya çalıştık. Bizim dışımızda hemen hemen bütün illerden ciddi bir katılım vardı, muhteşem bir kalabalık vardı. İnanıyorum ki Kars için de diğer iller adına da güzel bir tanıtım oldu. Çünkü; uluslararası bir fuardı, ayrıca dış temsilciliklerden de katılım vardı. Biliyorsunuz Ocak ayı itibariyle de İstanbul’da EMİTT Fuarı düzenlenecek. Aynı şekilde EMİTT Fuarı’na da hazırlıklarımız devam ediyor. Orada da her yıl olduğu gibi Kars’ımızı güzel yönleriyle, Anı Öner Yeriyle, Sarıkamışıyla ve kentimiz öz güzellikleriyle tanıtımını yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu. KHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber