Müftü Bayram Öksüz Çocuklarla İftar Sofrasında Buluştu 

Müftü Bayram Öksüz Çocuklarla İftar Sofrasında Buluştu 

Kars İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kars Şubesi Kadın ve Gençlik Kolları iş birliğinde "15 Ramazan Dünya Yetimler Günü" münasebetiyle öksüz çocuklara yönelik iftar programı düzenlendi. 

Turgut KAYA

İftar programı öncesi hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile TDV Kars Şubesi Kadın ve Gençlik Kolları gönüllüleri rehberliğinde mağazalara gidilerek 30 yetim çocuğa bayramlık kıyafet ve ayakkabı hediye edildi. 

İl Müftümüz Hamza Bayram ve eşi Sibel Bayram, iftar programına katılan öksüzler iftar sofrasında bir araya gelerek her biriyle eker teker sohbet etti ve kitap hediyesinde bulundu.

İftar önceci konuşan İl Müftüsü Hamza Bayram, ”Böylesine anlamlı bir hayır çalışmasına destekçi olan hayırsever vatandaşlarımıza ve vakfımız kadın ve gençlik kolları gönüllülerine teşekkür ediyorum. “Peygamberimizin arkadaşları ile beraber iftar sofrasında buluşmak bizim için ayrı bir şeref kaynağı ve diğer günlere nazaran daha anlamlı. Sizlerin de bildiği gibi Efendimiz bütün insanlığa şefkatli ve merhametli idi ama çocuklara ve özelliklede yetim çocuklara ayrı bir şefkati vardı. Kendisi de yetim olarak büyüdüğünden yetimleri devamlı olarak korur, haksızlığa uğradıkları zaman haklarını arardı. Toplumda, ilâhî imtihanın bir cilvesi olarak bazı kanadı kırık insanlar bulunur ki, Cenâb-ı Allah, diğer kullarına onlar hürmetine yardım eder ve toplumdaki kanadı kırıklarla ilgilenmeyi, imkân sâhipleri için bir vazife kılmıştır. Bizleri bu akşam bu güzel iftar sofrasında buluşturan Rabbim cennetinde Peygamberimizin sofrasında da buluştursun.” Dedi.

muftu-bayram-oksuz-cocuklarla-iftar-sofrasinda-bulustu--(1).jpegmuftu-bayram-oksuz-cocuklarla-iftar-sofrasinda-bulustu--(2).jpegmuftu-bayram-oksuz-cocuklarla-iftar-sofrasinda-bulustu--(3).jpegmuftu-bayram-oksuz-cocuklarla-iftar-sofrasinda-bulustu--(4).jpegmuftu-bayram-oksuz-cocuklarla-iftar-sofrasinda-bulustu--(5).jpeg

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber