Müçük, Çiftçinin Sorunlarını Bakan Yardımcısına İletti

Müçük, Çiftçinin Sorunlarını Bakan Yardımcısına İletti

Bugün ilimizde çiftçilerle buluşan Tarım Orman Bakan Yardımcısı Profesör Doktor Ahmet Gümen, Kars Ziraat Odası Başkanı Özcan Müçük ile çiftçilerimizin sıkıntıları hakkında istişarelerde bulundu.

Tacettin DURMUŞ

Başkan Müçük görüşmesinde başta TMO alımlarına değinerek, çiftçilerin alımlar konusunda sıkıntı yaşadığını ve mahsullerini teslim ederken çok fazla sıra beklediklerini dile getirdi.
TMO tarafından alımı yapılan ürünlerin ücretlerinin uzun sürede ödendiğini de belirten Zirat Odası Başkanı Özcan Müçük, “Bu durum çiftçilerimizi zor durumda bırakmaktadır. Çiftçilerimizin alacaklarını kısa sürede tahsil etmeleri son derece önemlidir. Çiftçilerin yaşadıkları çeşitli sıkıntıların çözülmesi gerekiyor. Hiç durmadan artan mazot ve diğer girdi fiyatları çiftçilerimizi son derece zorlamaktadır. Çiftçilerimiz masraflarını bile çıkartamamaktadırlar. Ayrıca çiftçilerimize verilen doğrudan gelir destek fiyatlarının artırılması konusunda çiftçilerimizin ve odamızın beklentisi vardır.” Şeklinde ifadelerle Kars çiftçisinin yaşadığı sorun ve talepleri Tarım Orman Bakan Yardımcısı Profesör Doktor Ahmet Gümen’e iletti.

ozcan-mucuk-1.jpeg

ozcan-mucuk-2.jpeg

ozcan-mucuk-3.jpeg

ozcan-mucuk-4.jpeg

ozcan-mucuk-5.jpeg

ozcan-mucuk-6.jpeg

ozcan-mucuk-7.jpeg

ozcan-mucuk-8.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber