Minik Buğra, 23 Nisan Coşkusunu Evinde Yaşıyor

Minik Buğra, 23 Nisan Coşkusunu Evinde Yaşıyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs nedeniyle bu yıl 23 Nisan coşkusunu okullarında yaşayamayan minikler, bu çoşkuyu evlerinde yaşayacak.

Kars’ta Gazi Ahmet Muhtar Paşa İlk Öğretim Okulu 1-A sınıfı öğrencisi Ayaz Buğra Sarıçayır, corona virüs nedeniyle 23 Nisan coşkusunu evinde ailesi ile birlikte yaşadı. Evini Türk Bayrağı ve üzerinde Atatürk resmi olan balonlarla süsleyen minik Buğra, ezberlediği 23 Nisan şiirini de ailesine okudu. Atatürk’ün 23 Nisan’ı bayram olarak kendilerine armağan ettiğini de söyleyen Minik Buğra, bu coşkuyu ailesi ile birlikte evinde yaşadı.

Tüm dünyası etkisi altına alan Kovid-19 sebebi ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları 100.Yılında sınırlandırıldı. Corona virüs pandemisi nedeniyle bu yıl 23 Nisan evlerde ve balkonlarda kutlanması gerekecekti. 23 Nisan resmi kutlamaları kapsamında, Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay tarafından Atatürk anıtına çelenk konulacak. Ardından da saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak. Öğlen 13.00’da ise tüm okullarda ve kurumlarda görevli personel okul hoparlörlerinden 100. Yıl marşı yayınlanacak. Akşam 21.00’da da il genelindeki tüm resmi, özel okul ve kurumlarda görevli personel okul hoparlörlerinden İstiklal Marşı yayınlanacağı bildirildi.

minik-bugra,-23-nisan-coskusunu-evinde-yasiyor-(5).jpg

minik-bugra,-23-nisan-coskusunu-evinde-yasiyor-(1).jpgminik-bugra,-23-nisan-coskusunu-evinde-yasiyor-(2).jpgminik-bugra,-23-nisan-coskusunu-evinde-yasiyor-(3).jpgminik-bugra,-23-nisan-coskusunu-evinde-yasiyor-(4).jpg

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber