Milli Eğitim Müdürü Altun´dan ailelere 15 tatil uyarısı

Milli Eğitim Müdürü Altun´dan ailelere 15 tatil uyarısı

Kars İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, dün (Cuma günü) Kars´ta karne alan 66 bin öğrencinin velisine seslenerek, ´Çocuklarınızı sadece notla değerlendirmeyin´ dedi.

Kars İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, dün (Cuma günü) Kars’ta karne alan 66 bin öğrencinin velisine seslenerek, ‘Çocuklarınızı sadece notla değerlendirmeyin’ dedi.

Velilere karne alan çocukları ile ilgili tavsiyelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan kararla 15 tatil süreci boyunca öğretmenler tarafından öğrencilere ödev verilmediğini de hatırlattı.

İyi ya da kötü karne ile ilgili duyguların abartılmaması gerektiğine dikkat çeken Altun, anne ve babaların her durumda çocuklarına destek olması gerektiğini ve yarıyıl tatilinin de birlikte vakit geçirmek için iyi bir fırsat olduğunun altını çizdi.

Anne ve babaların çocuklarına duydukları sevgiyi, notla ölçmesinin yanlışlığına değinen Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, karnelerin aileler tarafından doğru bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini hatırlattı. “Karne tek başına başarı ya da başarısızlığın bir belgesi olmaz” diyen Milli Eğitim Müdürü Aslan “Çocuğunuzun daha az başarılı olduğu derslere nasıl yardımcı olabileceğinizi ona sorun ve ümit verin. Çocuğunuzun karnesi nasıl olursa olsun, onu sevdiğinizi gösterin, aldığı kırık notların dünyanın sonu olmadığını, derslerine daha fazla çalışarak başarılı olabileceğini anlatın. Bir çocuk için en değerli hazine anne ve babasının onu sevdiğini ve ona değer verdiğini bilmesidir. Şeklinde konuştu.

Velilerin çevre baskısı altında kalmaması gerektiğin vurgusunu da yapan Altun; “Karnenin olumsuz olması başta öğrenciyi, sonra da ailesini mutsuz eder. Ailenin çocuğu cezalandırıcı ya da toplum içinde küçük düşürücü davranışları, çocuğun özsaygısını ve özgüvenini yitirmesine neden olur. Anne ve babalar, her çocuğun farklı bir kişilik olduğunu unutmamalı ve çocuklarını başka çocuklarla asla kıyaslamamalıdır. Değerli anne ve babalar; ara tatilde çocuğunuzun dinlemesi ve ikinci yarıyıla daha iyi başlaması için, çocuğunuzla eğlenceli vakit geçirmeye özen gösteriniz. Çocuğunuzun kitap okumasına, başarısız derslerinde konu tekrarları yapmasına ve eksik kaldığı konuları tamamlamasına yardımcı olunuz. Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığımızca alınan kararla 15 tatil sürecince öğrencilerimize ders verilmedi. Bu süreçte öğrencilerimiz bol bol kitap okumalı, sosyal aktivitelerini eğitici bir şekilde geçirmeleri gerekmektedir. Tabi ki bu anlamda velilerimize oldukça büyük görev düşüyor. Çocuklarımızı geleceğe hazırlamak biz öğretmenlerin olduğu kadar ailelerin de görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize güzel bir tatil diliyorum.” İfadelerini kullandı. (kha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber