MHP'den Cumhuriyet ve Kurtuluş Şöleni

MHP'den Cumhuriyet ve Kurtuluş Şöleni

 MHP Kars İl Başkanlığı; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 30 Ekim Kars’ın Kurtuluşu nedeniyle konser etkinliği düzenledi.Halk Eğitim Merkezi...

 MHP Kars İl Başkanlığı; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 30 Ekim Kars’ın Kurtuluşu nedeniyle konser etkinliği düzenledi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Kars’ın, cumhuriyetin temellerinin atılmasındaki rolü, kurtuluş mücadelesi ve Atatürk’ün Kars’a gelişinin anlatıldığı sinevizyon gösterisi sunuldu.

MHP genel merkez sanatçılarından Zafer İşleyen’in kahramanlık türküleri ve Azerbaycanlı TRT sanatçısı Cavit Tebrizli’nin seslendirdiği yöresel türküler katılımcıları hem coşturdu hem de duygulandırdı. Tebrizli’nin hareketli türkülerine sahnede eşlik eden bazı katılımcılar izleyenlerden büyük alkış aldı.

Kafkas Halk Dansları gösterileri ile halk ozanlarının da sahne aldığı etkinlik yoğun katılım altında gerçekleşti.

MHP İl Başkanı Yaver Özcan, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya da birer konuşma yaptılar.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Cumhuriyet Bayramı ve Kars’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümünü kutladı. Kars’ın, tarihte verdiği mücadeleyi ve aldığı gazilik unvanına da değinen Karakaya daha sonra 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi ve ülke gündemiyle alakalı görüşlerini paylaştı.

Karakaya ilk olarak 15 Temmuz gecesine değinerek, “15 Temmuz’da bir darbe yaşadı. Bir yaz günü insanlar parkta, bahçede çoluğuyla çocuğuyla dolaşırken başımıza bombalar, kurşunlar yanmaya başladı. 3 saat öncesinde böyle bir şey olacağını söylese birisi delinin aklından zoru var derdik.” dedi.

“TÜRKİYE BAŞKA BİR SIKINTIYA, KRİZE, KAOSA DOĞRU GİDİYOR!”

Türkiye’nin başka bir sıkıntıya, krize, kaosa doğru gittiğini de belirten Karakaya, “Şu anda Türkiye başka bir sıkıntıya, krize, kaosa doğru gidiyor. Türkiye buna bir çare bulmalı, bir çözüm üretmeli. Ya Cumhurbaşkanı anayasa sınırlarına çekilecek ki çekilmiyor, ya da bunun anayasa içerisinde yolu neyse, bu sorun nasıl çözülecekse onun öyle çözülmesi gerekiyor. Bu nedenle sayın genel başkanımız özellikle bu konuya dikkat çekerek, bir kaos, bir kriz ya da yeni bir darbe olmadan bu işin yasal olarak millet iradesi değerlendirilerek çözülmesi gerektiğini söylüyor. Ama bunu birileri başkanlık sisteminin Milliyetçi Hareket Partisi’nin desteği olarak algılıyor. Milliyetçi Hareket Partisi bir sorundan bahsediliyor, çözülmezse başka sıkıntıların olacağını söylüyor. Bunun çözümü için de Milliyetçi Hareket Partisi buna destek verecek mi vermeyecek mi diye sorgulama içerisine giriyor. Milliyetçi Hareket Partisi diyor ki; bu sorunu çözün, geri çekilin, anayasal sınırlar içerisinde girin, parlamenter sistem güçlendirelim, Türkiye sistem kavgasından bir kenara çekersin ya da gücünüz yetiyorsa getirin meclise meclisten geçsin, gerekirse halka götürerek gereği yapılsın.” diye konuştu.

“MHP’NİN NE BİRİNİ BAŞKAN YAPMA GİBİ BİR MECBURİYETİ VAR NEDE BU ÜLKENİN BEKASINI GELECEĞİNİ TEHLİKEYE ATMA LÜKSÜ VAR”

MHP’nin ilkelerinden ve prensiplerinden de söz eden Karakaya, şöyle konuştu:

“Milliyetçi Hareket Partisi’nin ilkeleri, prensipleri, değerleri bellidir. Milliyetçi Hareket Partisi bu değerlerden hiçbir zaman taviz vermeyecektir. Gelecek olan teklifler Milliyetçi Hareket Partisi’nin ilkeleriyle değerleri ile çelişmiyor, ülkenin bekası ile üniter yapısı ile Türk’ün bayrağı ile diliyle cumhuriyetin temel felsefesi ile çelişmiyor ve garanti altına alıyorsa veya tehdit ve tehlike oluşturacaksa bunların hepsini ona göre değerlendirecek ve ona göre kararı verecektir. Milliyetçi Hareket Partisi’nin ezber olarak ne birini Başkan yapma gibi bir mecburiyeti var nede bu ülkenin bekasını geleceğini tehlikeye atma lüksü var. Bu nedenle Milliyetçi Hareket Partisi dün aldığı tavırlardan dolayı nasıl ki bugün haklı çıkmışsa, bugün söylediklerinde de inanın gelecekte o kadar haklı olduğunu göreceğiz.”

KARS, 16 AĞUSTOS 1064’DE SULTAN ALPARSLAN’IN TEMELİNİ ATTIĞI ANADOLU TÜRKLÜĞÜNÜN İLK KARARGAHidIR

MHP İl Başkanı Yaver Özcan da, “Kars, 16 Ağustos 1064’de Sultan Alparslan’ın temelini attığı Anadolu Türklüğünün ilk karargahıdır. Aynı yıl Büyük Katedral iken camiye çevirdiği, ilk cumayı kıldığı Fetih Camii Kars’tadır. 1072 yılında Ebul Menuçehr Bey tarafından yapılmış Anadolu’daki ilk Türk Camisi Kars’tadır. Kars, 1514 yılında Yavuz Sultan Selim’in şehri fethetmesiyle, bölgenin eyalet merkezidir. Kars, 29 Eylül 1855 Ruslara karşı kazanılan zaferimiz üzerine Sultan Abdulmecit tarafından mahkeme siciline yazdırılmak üzere Anadolu Türk tarihinde GAZİ unvanını alan ilk şehir olup ‘GAAZİ KARS’ adı ile anılmıştır. 26 defa büyük savaşlara sahne olmuş, el değiştirmiş, AMA TÜRK KİMLİĞİNİ

KAYBETMEMİŞ bir şehirdir. 1950’lere kadar ticaretin canlılığı ve aktif nüfusun ticaretle uğraşması nedeniyle kentleşme hızında Türkiye ortalamasının çok üzerinde yer alan bir ilimizdi. Sonraki yıllarda sınır ticaretimizin azalması, üretim ve istihdama yönelik yatırımların

yetersizliği, var olan devlet yatırımlarının satılması ve akabinde kapatılması gibi

sayamayacağımız birçok nedenle kentleşme hızı düşmüş, hem kırsal alanda hem de

şehir merkezinden göç kaçınılmaz olmuştur.” dedi.

KARS’TA NELER OLUYOR?

Özcan daha sonra, “Bugün 96’ncı kurtuluş yıldönümünü kutladığımız ve Türkiye tarihi açısından bu kadar ulvi bir öneme sahip olan gazi Kars’ta? Gazilik unvanı korunamamış ve geri alınamamıştır. Kentsel gelişim ve dönüşüm sağlanamamış, tarihi doku korunamamış, kent estetiği diye bir kavram adeta bu kadim şehre hiç uğramamıştır. Kent sakinleri arasında saygı, sevgi ve muhabbet ortamı yok olmuştur. Birbirlerine muhabbet duymayan insanlarımızın yaşadığı yere karşı olan sevgisi ortadan kalkmıştır. Kamu hizmeti sunanlar adeta mesai doldurmakta, Kars’ta çalışmayı hizmete dönüştürmekten ziyade “geçici görev” gibi algılamaktadırlar. Halen, okullaşma tamamlanamamış, öğretmen ihtiyacı giderilememiştir. Halen içme suyu yetersiz, sağlıksız veya hiç olmayan köylerimiz mevcuttur. Uygulanan yanlış tarım politikaları nedeniyle tarımsal üretim bitme noktasına gelmiştir. Önemli potansiyeli ve geçim kaynağı hayvancılık olmasına rağmen organize hayvancılık bölgesi yapılmamıştır. Satılarak kapatılan üretim ve istihdama yönelik kuruluşların yerine yeni yatırımlar yapılmamıştır. İşsizlik nedeniyle gençlerimiz kahvehane ve kafelere mahkum edilmiş düşünmeyi, sorgulamayı, çalışmayı, her alanda iyi eğitim almayı, değer üretmeyi amaç edinen, ancak üzerlerindeki işsizlik baskısı nedeniyle çaresizliğe sürüklenen gençlerimiz, taşeron işçiliği uğruna tembelliğe, riyakârlığa, ikiyüzlülüğe teşvik edilerek bilgisiz, yetersiz, ona buna ‘Eyvallah’ eden tiplere dönüştürülmektedir” diye konuştu.

ORGANİZE VE KÜÇÜK SANAYİ TESİSLERİ TAMAMLANAMAMIŞ

Özcan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kafkas Üniversitesi geliştirilememiş, kendisiyle eşzamanlı kurulan üniversitelerin çok gerisinde kalmıştır. Sağlık hizmetleri yürekler acısıdır. Hastalarımız Üniversite Hastanesinin de varlığına rağmen hala Erzurum ve Ankara’ya yönlendirilmektedir. Kars, gelişme hızı bakımından, Türkiye’nin en fazla küçülen illerindendir ve iller arasında gayri safi yurt içi hâsıladan aldığı pay oldukça düşük değerdedir. Ekonomik anlamda, Kars, bugüne kadar hiçbir siyasi iktidar döneminde potansiyel imkânlarını kullanamadı ve hak ettiği ekonomik imkânları sağlayamadı. Kars’ta iş yeri sahibi esnafımız ya icralıktır ya da ağır vergi tehdidi ile karşı karşıyadır. Kars’ta kapanan iş yeri sayısı tescil edilen iş yeri sayısının birkaç katıdır. Kamu hizmetleri alanında Kars yap yık yeniden yap modeli ile adeta deneme tahtasına dönmüştür. Türkiye’nin en çok beyin göçü veren, sosyal ve kültürel yapısı bozulan, üretemeyen, hep satın alan, vaat eden siyasetin esir aldığı bir il durumundadır.”

VELHASILIKELAM!

Kars’ın? vatanın bölünmez bütünlüğüne ve milletin birliğine yönelik her saldırıda omuz omuza mücadele etmesini bildiğini de kaydeden Özcan, “Tarihiyle, coğrafyasıyla, ekonomisiyle ve güvenliğiyle bir zamanlar Türkiye’nin “belkemiği” olan Kars? günümüzde adeta bir külfet gibi görülmektedir. Tüm bu olumsuzluklara rağmen Kars? vatanın bölünmez bütünlüğüne ve milletin birliğine yönelik her saldırıda omuz omuza mücadele etmesini bilmiştir. Dün olduğu gibi düşman ve işbirlikçileri yine aynıdır? misyonerlik, tefrika, farklılıklar yaratarak düşman etme gayretleri devam etmektedir. İçeriden ve dışardan Milletimize karşı şiddetli bir ‘böl, parçala, içeri al’ savaşı sürdürülmektedir. Kutsal vatan coğrafyamızda emelleri olanlar, bizimle doğrudan karşılaşmak yerine yine maşalar kullanmaktadırlar. Bazıları kendi hayatiyetlerini devam ettirmek için bir takım masallarla uluslar arası alanda meşruiyet ararken, bazıları ise yaşadığı coğrafyaya ihanet boyutunda kendi kardeşini vurmak suretiyle Devletimizi zayıflatmak, Milletimizi bölmek gibi emeli olanların oyunlarına gelmektedirler. Bir asır önce bu mukaddes coğrafyanın her noktasında kan ve can pahasına vuruştuklarımız? günümüzde başka bir görünümle bizi içten vurmaya kalkışmaktadırlar

KARS ÜZERİNDE OYNANAN OYUNLAR VE MÜSLÜMAN KİSVELİ MÜŞRİKLERDİR

Özcan, Kars üzerinde oynanan oyunlara da seyirci kalmayacaklarını ifade ederek, konuşmasını şöyle devam ettirdi:

“Çünkü? 1000 yıldır bu topraklar üzerinde plan yapanlar yukarıda da ifade ettiğimiz “Müslüman Türk” varlığını Anadolu’dan söküp atma sevdalarından vazgeçmiş değillerdir. İşte 15 Temmuzda Devletin ve Milletin bağrına hançer saplayanlar? Kosova’da, Niğbolu’da, Varna’da, İstanbul’da, Mohaç’ta, Çanakkale’de, İzmir’de, Antep’te, Maraş’ta, Sakarya, Dumlupınar, İnönü’de, Kars’ta ve dahi tüm Anadolu’da diz çöktürdüklerimizin bizden devşirdiği? Müslüman kisveli müşriklerdir. Ağlaya sızlaya merhamet istismarı yapıp sonra da terörizmin sofrasına hizmetkarlık yapan takiyye ustası hainlerdir. Milletin imkânlarını kullanarak yine millete öldürücü darbe vurmak isteyen, ruhunu haçlılara satan, haçlı emellerinin taşıyıcılığını yapan iblislerdir. İhanette Türk ve Türkiye düşmanlığında doruğa çıkan, fitne ve münafıklıkta rekorlar kıran soysuzlardır. Ama unuttukları, ihmal ettikleri Türk milletinin asaleti ve gücüdür. İşte; 15 Temmuz’da tankın önüne milli vicdan dikilmiş. 15 Temmuz’da mütecaviz ve melun girişime millet dur demiştir. İşte bu dikilişte yüzsene önce olduğu gibi Cihangirzade İbrahim Bey, Çıldırlı Dr. Esat Oktay, Kağızmanlı Ali Rıza Bey, Ağabababeyoğlu Abbas Ali Bey, Sarıkamışlı Fahrettin Bey (Erdoğan), Tevhidüddin Mamilof Bey ve adını sayamadığımız kahramanların torunları sahada yerlerini aldılar. Türkiye’de 15 Temmuz gecesi karsta bir destan yazdılar. Bu destan yüzyıl önce yazılan destanın aynısı idi. Üzerimizde oynanan oyunlara, Aramıza sokulmak istenen fitnelere rağmen millet cesaretle dik durmuşlardır. Al bayrağımızı gururla yükseltmişler. Şehitlere yüreklice sahip çıkmış Kardeşliği inançla savunmuşlardır. Hainlere, teröristlere dersini çekinmeden verdiler.”

LAİK CUMHURİYETE, DEVLETE, KENDİMİZE VE GELECEĞİMİZE GÜVENMEYE DEVAM ETMELİYİZ

Özcan konuşmasını şöyle tamamladı:

“Olaylar ne kadar vahim, ne kadar ümit kırıcı olsa da, soğukkanlılığımızı muhafaza etmeye? laik Cumhuriyete, devlete, kendimize ve geleceğimize güvenmeye devam etmeliyiz. Unutmayalım... Tarih, bu Milletin en zor dönemlerinde bu tavır ve idrak içerisinde olduğuna defalarca tanıklık eder. Yine edecektir ve yeniden dünyadaki saygın yerini alacaktır.. şimdi unuttuğumuz şeyleri hatırlatmakta fayda var. 2010’daki Oslo görüşmelerinde Kızına çeyiz olarak memleketten birkaç vilayet veren Ortaçağ kralları misali, babasının çiftliğinden yer veriyormuşçasına “Oralar özerk olacak!” sözleri ile teröristleri cesaretlendiren dönemin başbakanının temsilcisini unutma! “Mustafa Kemal’in askeri değil, generali olsanız ne yazar, it sürüleri” diyenleri, “Kemalizm dediğiniz şey, bir parça hitler, bir parça Mussolini’dir” diyenleri, “Biz sırtımızı YPG’ye YPJ’ye PYD’ye yaslıyoruz, söylemekten de çekinmiyoruz” diyenleri, “O keleşi size çevirmesini çok iyi biliyoruz, bu memleketten defolup gideceksiniz” diyenleri, “Bu halk Abdullah Öcalan’ın posterini Kürdistan’a asamayacak da, nereye asacak? Buna alışsanız iyi olur, çünkü biz daha Başkan Apo’nun heykelini dikeceğiz, heykelini” diyenleri, “HDP, başkan apo’nun projesidir, bunu unutmadan çalışmalıyız” diyenleri, “Devlet aklına mesajımız var, hassi…irin diyorum” diyenleri, “PKK sizi tükürüğüyle boğar” diyenleri, ve bunlara kulak tıkayanları unutma! UNUTMA Kİ? MHP bu ülkenin siyasetinde Türk Millet kimliğinin imzasıdır. UNUTMA Kİ? Bu ÜLKEDE vatan millet sevdalısı ÜLKÜCÜLER var. Bu ÜLKEDE vatan millet sevdalısı demokrasi kahramanları var. Bu anlayışla başta Karslı hemşerilerim olmak üzere Türk Milletinin ? Cumhuriyetimizin 93. kuruluş yılı ile birlikte, ‘Türkün en şanlı müdafaalarının tahattur ettiği, hamaset ve celadet beldesi Kars’ın’ 96. Kurtuluş yıl dönümünü yürekten kutlar? Türkiye Cumhuriyetini bize emanet eden Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun yol arkadaşlarını ve ebediyete kadar aynı topraklar üzerinde birlik ve beraberlik içinde kardeşçe yaşamamız uğruna can veren şehitlerimizi şükran,saygı ve rahmetle anıyor, tüm hemşerilerime muhabbetlerimi sunuyor, gecenizin güzel geçmesini diliyorum.”

YOĞUN KATILIM

Etkinliğe; MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, MHP’li Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, MHP İl Başkanı Yaver Özcan, MHP MHP Milletvekili Adayı MYK Üyesi Taner Gökçek, Ülkü Ocakları İl Başkanı Oğuz Güngör, MHP’li Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, MHP Milletvekili Adayı Murat Sağlam, Karsspor Kulüp Başkanı Muharrem Yıldız, TÜRKAV Başkanı Murat Şanlı ve sayıda vatandaş katıldı.

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber