MHP İl Başkanı’ndan “Evet” Toplantısı

MHP İl Başkanı’ndan “Evet” Toplantısı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars İl Başkanı Yaver Özcan, 16 Nisan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandumuyla ilgili “EVET” toplantısı düzenledi.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, Ülkü Ocakları İl Başkanı Oğuz Güngör’ün davet edildiği “EVET” buluşması İmparator Düğün Salonu’nda yapıldı. TÜRKAV ve diğer STK’ların da katıldığı buluşmada belediye çalışanları ve ülkücüler de yerini aldı.

TÜRK MİLLETİ BU REFERANDUMDAN YÜZÜNÜN AKIYLA ‘EVET’LE ÇIKMALIDIR

İl konuşmayı MHP İl Başkanı Yaver Özcan yaptı. Özcan, neden “EVET” denilmesi gerektiğini bir bir anlattı. “Türk milleti bu referandumdan yüzünün akıyla ‘evet’le çıkmalıdır.” dyen Özcan, “Milliyetçi Hareket Partisi kurulduğu 1960 yılından bugüne hep Türk milletinin yanında olmuştur. Bu dış odaklar, dış güçler, emperyalist gruplar hep Milliyetçi Hareket Partisi üzerine oynamıştır. 1970’li yıllarda Milliyetçi Hareket Partisi birtakım bir dış güçlerin yönlendirmesiyle sol gruplarla karşı karşıya getirilmek istenmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi o zamanda devletten ve milletten, vatandan yana tavır koydu. Daha sonra Milliyetçi Hareket Partisi’nin iktidara yürüdüğünü gören dış güçler yeniden devreye girmiştir. Alpaslan Türkeş cezaevinden çıktıktan sonra 1980 yılında başlayan FETÖ örgütlenmesi ile 1987 yılında Alparslan Türkeş’in genel başkan olmasına karşı çıkan yine bugün bu ‘hayır’ diyen ‘şu’ diyen ‘bu’ diyen zevatın ta kendisiydi. FETÖ ve benzeri yapıların desteklemeyi ile 7-7 milletvekili ayrıldı ve başka bir parti kurdu. Bunları niye anlatıyorum? Herkes Milliyetçi Hareket Partisi’nin üzerine oynuyor. Çünkü Türk milletinin teminatının Milliyetçi Hareket Partisi’nin olduğunu bilen herkes MHP’yi saf dışı bırakmanın hesaplarını yapıyorlar.” dedi.

ÜLKENİN GELECEĞİ İÇİN REFERANDUMDA ‘EVET’ OYU ÇIKARMALIYIZ

Özcan ayrıca, “Ben inanıyorum ki MHP’liler olduğu sürece bu ülkeyi bölmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Burada 20 gün gibi bir zaman kaldı. Biz Kars merkezde MHP’li bir belediye başkanının yönettiği bir şehirde yaşıyoruz. Buradaki arkadaşlarımıza bakıyorum bir çoğu belediyenin çalışanı, mensubu. Belediye ile ekmek kazanan arkadaşlarımız var. Kars merkezde az önce problemlerimiz var demiştim bugün belediyenin MHP’li olduğu ve bu kadar iyi bu kadar kamuoyunun takdirini görmüş bir belediye başkanı ben sizlerin yalnız bırakmayacağını düşünmüyorum. Buna gereken desteği vereceğinize çok eminim. Ama bu kafa karışıklığından dolayı karşıdaki birtakım sıkıntılardan yana kim ‘evet’ verdi kim ‘hayır’ verdi noktasında insanlar çok şey bilmediğinden dolayı iyi analiz etmek gerekiyor. Belediye başkanın da hatırı noktasında hassasiyet ile yaklaşarak bu 20 gün iyi değerlendirerek Kars merkezde çok güçlü bir ‘evet’ çıkarılmak durumunda ve mecburiyetindeyiz. Bakın ilimizde il belediye başkanı MHP’li, Kağızman belediyesi HDP’nin elinden alan belediye olarak MHP’li, AK Parti’nin belediye başkanı var, ilçe belediye başkanları var. Onun için Kars’tan ‘hayır’ çıkarsa herkes zorda kalır. Bunun kıymetini bilmek lazım, bunu iyi değerlendirmek lazım. Birtakım kişisel hesapları şunları-bunları bir tarafa bırakarak şehrin selameti noktasında Kars’ın geleceği noktasında hepimiz elbirliğiyle bu ‘evet’ için mücadele etmemiz gerek. Ülkenin geleceği için referandumda ‘evet’ oyu çıkarmalıyız.” diye konuştu.

BİZ KAĞIZMAN’DA SEÇİMİM HDP’NİN DEĞİL PKK’NIN ELİNDEN ALDIK.

Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız da, “Biz Kağızman’da seçimim HDP’nin değil PKK’nın elinden aldık. Karşımızda bir çadır kurmuşlardı vatandaşlarımızı bin bir oraya ifadeye çağırıyordular. Bu süreç içerisinde zor bir seçim geçirdik ama şükürler olsun Kağızman halkı buna müsaade etmedi. Kağızman halkı kendi güvenliğini, kendi geleceğini Kağızman halkının göç etmemesi için gereken mücadeleyi verdi ve bu seçimi PKK’lıların elinden aldık. Tekrar geriye dönmemek için biz gecemizi-gündüzümüze katacağız. Evet için mücadelemizi sürdüreceğiz ve bu oyu çıkarmak mecburiyetindeyiz. Kafa karışıklığı yapıyorlar. Tunceli CHP milletvekili oturumda şunu söyledi dedi ki ‘HDP ‘evet’e çalışıyor. ‘Bu bölgeden seçilmiş bir milletvekili olarak ben bunu iddia ediyorum’ dedi. Bende Ankara’dan bu tarafa tek seçilmiş ilçe olarak ben de iddia ediyorum ki bugün bizim köylerimizde HDP tehdit ederek ‘hayır’ çalışması yapıyorlar. Bu vatandaşımızın, milletimizin kafasını karıştırıyorlar. Biz bunlara kesinlikle hiçbir zaman için aldanmayacağız. Evet için mücadelemizi vereceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde ne gerekiyorsa yapmamız gerekli. Hele ki bu şartlar altında biz bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız inşallah.” şeklinde konuştu.

EVET MÜHRÜMÜZÜ TÜRK GENÇLİĞİ OLARAK VURACAĞIZ

Ülkü Ocakları İl Başkanı Oğuz Güngör de, “Hepinizin bildiği üzere Türk milleti, Türk devleti çok zor ve güçlü bir süreçten geçmektedir. Yanı başımızdaki Kerkük, Irak, Suriye ülkelerinin durumunu gözden geçirmenizi istiyorum. Orada insanları kanlar içerisinde kalmış durumda. Enkaz altında yok olmuş durumdadırlar. Bebekler beşikte olması gerekirken kanlar içinde yok olmuşlar. Yanı başımızdaki ülkelerde yaşananları görüp de vatansızlığın, devletsizliğin ne olduğunu anlamayan insan yoktur. Bakınız 5000’e yakın umut yolculuğuna ilerlerken camlarını kaybetmiş insan var. Kimi kıyıya vurmuş, gemi denizin dibine batmış, kimi kumsallara sürüklemiş. Aylam bebek vardı hatırlar mısınız? Sahile sürüklenmişti, kumsalların üzerine. Ümran bebek vardı yüzü kanlar içinde. Bu nedir? Bizlerin de devletsiz, vatansız, bayraksız kalmamızı istiyorlar. Onun içinde PKK’sı, FETÖ’sü ayrı ayrı büyük bir Türk düşmanlığı besliyor ve devleti yıkmak için uğraş veriyorlar. Onun için omuz omuza verip birlik, beraberlik, kardeşlik içerisinde hangi yola gittiğimizi bilerek bu kutlu sancağı taşıyıp emin yerlere getirip mührümüzü Türk gençliği olarak vuracağız.” dedi.

MİLLET İÇİN ‘EVET’ DEVLET İÇİN ‘EVET’ CUMHURİYET İÇİN ‘EVET’ TÜRKLÜĞÜN BEKASI İÇİN ‘EVET’ DİYORUZ

Göngör, şöyle konuştu:

“Birlikte rahmet ayrılıkta azap vardır” sözünü hatırlatarak, “Bu anlayışı aklımızdan çıkarmayacağız ve gece uyumayıp gündüz durmayıp fırtınalar gibi eseceğiz. Bu kutlu sancağımızı elimize alıp zirveye taşıyacağız. Bizim anlayışımızda başarmak ve kazanmak vardır. Elhamdülillah Müslümanız, Türküz, inanıyoruz. Allah da inananlarla beraberdir. Mutlak zafer, yine zafer, yine zafer. Bu mihmalde 16 Nisan’da yapılacak olan referandumda her tarafta olacağız. Milliyetçi, ülkücü hareketin lideri Sayın Dr. Devlet Bahçeli millet ve ülke bekası adına bir karar almış ve ‘evet’ diyeceğini açıklamıştı. Bizde ‘evet’ diyeceğiz. Liderimize de güveniyor ve ona inanıyoruz. Ülkü Ocakları Kars İl Başkanlığı olarak liderimiz devlet bahçeli beyefendinin ve Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz beyefendinin daima yanındayız. Aldığı kararların sonuna kadar arkasındayız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Millet için ‘evet’ devlet için ‘evet’ Cumhuriyet için ‘evet’ Türklüğün bekası için ‘evet’ diyoruz.”

BAHÇELİ, MYK TOPLANTILARININ BİRİNİ KARS’TA YAPACAK

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta sözlerine MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’yle Erzurum’taki miting buluşması anlatarak sözlerine başladı ve Bahçeli’nin selamlarını iletti. Başkan Karaçanta “Sayın genel başkanımızın Erzurum’da düzenlemiş olduğu mitinge katılabilmek için Erzurum’a gittim. O süreç içerisinde gerek havaalanında gerek oteldeki dinlenme yerinde gerek restorantta kendisi ile baş başa hasbıhal etme şansına nail oldum. Özellikle Karslı hemşehrilerimize selamını getirdim. Çünkü selam Allah’ın selamıdır, üzerimizde kalmasın sayın genel başkanımızın hepinize bol bol selamları var. Kars halkına çok güvendiğini, kendisinin de bir MYK toplantısını Kars’ta yapmayı planladıklarını söyledi. Burada kaldığım süre içerisinde de nasıl yerel seçimde Doğu’nun en uzak kenti kadim şehir Kars’tan Kars kalesini astığımız ay yıldızlı al bayrağın yanında üç hilali bayrağımızı dalgalandırdıysak 16 Nisan referandumunda ‘evet’ oylarımızla sandıkları patlatacağımıza inanıyorum. Bende sizler adına ‘Sayın genel başkanım 16 Nisan akşamı göreceksiniz ki Kars halkı dün olduğu gibi bugün olduğu gibi o gün de büyük Türk milletinin yanında dimdik duracaktır.’ dedim. Üzerimizde kalmasın diye söyledim; değerli halkımız çünkü yalnız genel başkanımızın değil aynı zamanda genel sekreterimiz, genel başkan yardımcılarımız, kadın kollarımızın ve hepsinin de selamlarını getirdim.” diye konuştu.

KİMİN İTİ OLDUKLARI BELLİ OLMAYAN BU YARATIKLAR BÜYÜK TÜRK MİLLETİ İLE UĞRAŞMAYA BAŞLADILAR

16 Nisan’a da değinen Başkan Karaçanta, “Malum önümüzde bir referandum var ama bu referanduma bizi götüren neden ne? Öncelikli olarak bizim bunu iyi analiz etmemiz lazım. Geriye dönük azda olsa tarih bilgisi olan arkadaşlarımız bunu çok iyi bilir. Birinci Dünya Savaşı’ndan beri Avrupa devletleri hep böyle emperyalist bakışlarını su yüzüne çıkararak Türk düşmanlığını devam ettirmişlerdir. Hatta çok ağır işkenceler yapmışlardır. Çanakkale Zaferi bunlardan biri gelmişler ve dönmüş gitmişler, durmamışlar taa ki geçtiğimiz 15 Temmuz sürecine kadar. Yaşanan bir şeyler oldu ve bakınız ne yaptılar? Bunlar insanımızı sağcı-solcu diye ayrıştırdılar. Çünkü bir milletin en iyi bölünme şekli ötekileştirilmeleridir. Sonra ne yaptılar? Baktılar ki olmuyor, mezhepsel ayrılıklar yaptılar. Efendim ‘sen Türksün sen Kürtsün, sen Alevisin’ diyerekten ötekileştirmeye, birbirine düşürmenin yollarını aramaya başladılar. Baktılar yine olmuyor bu defa büyük Türk milletine terör örgütlerini nasıl bela ederiz hesabını yaparak afedersiniz itin birini çıkardılar. Ne oldukları beli olmayan yine afedersiniz kimin iti oldukları belli olmayan bu yaratıklar büyük Türk milleti ile uğraşmaya başladılar. Onda da başarılı olamadılar. Çünkü konu devletse, bayraksa bu mümkün değil, başaramazlar. Bunda da başarılı olamadılar ve farklı yöntemler denediler. Çünkü bu süreç içerisinde bunların nasıl çoğaltabilirizin hesabını yapıyorlardı. Yani PKK’yla büyük Türk milletine saldırıyı gerçekleştirirken diğer taraftan da FETÖ denilen bir yapılanmanın hazırlığı içerisindeydiler. Ne oldu? 15 Temmuz süreci oldu. Bir kere PKK’yla, etnik ayrıştırmalarla, saldırılarla yıkmaya başaramadıkları bir Türk milletini bu defa yeniden yıkmaya çalıştılar. Geldiler ve göründü gittiler. Çünkü konu eğer vatan ise, konu vatanın bekası ise konu bayrak ise Türk milletinin sağcısı-solcusu yoktur. Türk milleti sağcısıyla da solcusuyla da Alevisi ile de Kürdüyle de el ele tutmasını, vatani korumasını çok iyi bilir. 15 Temmuz’da geldiler 246 tane şehit verdik. Vatan için kaç 246 daha şehit verilir. Bizim insanımızın yapısı bu. Dünyanın hiçbir yerinde yoktur ki bir millet kendini tankın altına atsın. Yok böyle bir şey. Baktılar olmuyor bunda da başarılı elde edemediler bu bir defa Almanya’da, Hollanda’da, İngiltere’de Rusya’da, Amerika’da farklı yöntemlerle Türk milletini bölmenin, parçalamanın yollarını aramaya başladılar. Bir ‘hayır’ kampanyası başlattılar. Hiç düşünüyor musunuz? Niye bu adamlar ‘hayır’ diyor. Bunların bizimle ne işi var. Kardeşim yerinizde otursanıza ne işiniz var bir başka devletin içişlerine müdahale ediyorsunuz. Dolaylı olarak orayı ziyaret eden bakanlarımıza engel olmaya çalıştılar.” diye konuştu.

BU SAATTEN SONRA EVET DEMEMEK İÇİN İNSANIN KENDİNİ CİDDİ CİDDİ GÖZDEN GEÇİRMESİ LAZIM

Başkan Karaçanta, EVET denilmesi gerektiğinin altını çizerek, “Yani artık bu saatten sonra evet dememek için bilmiyorum herhalde bir insanın böyle kendini ciddi ciddi gözden geçirmesi lazım. Bu kadar saldırıya maruz kalan, birliğimizin, beraberliğimizin korunması için mücadele eden milletimizin bu saatten sonra en az %90 evet çıkarması lazım. Öyle değil mi? Gerçek olan şey bu değil mi? Bir taraftan komşu devletlerimizin halleri diğer taraftan altıyla itiyle bize saldıran Avrupa devletleri, bunu çok iyi analiz etmemiz lazım. Değerli arkadaşlar; niye bunlar bize saldırıyor, niye? Çünkü bunlar Türkiye’nin birliğinden, beraberliğinden, gücünden rahatsızlar. Çünkü Türkiye, Ortadoğu’nun en güçlü Müslüman ve Türk ülkesidir. Bundan zaten rahatsızlar. Onun için biz bu referandumda hem ulusal bazda düşünmemiz gereken çok önemli şeyler var hem de ilimiz bakımından çok önemli bir yerdeyiz. Bakanımız var, milletvekilimiz var, belediyelerin tümü bizlerde. Kars’ın ayrıcalıklı bir yanı var ama Karslı her zaman vatanını düşünen olmuştur. Kars’ın özelliği bu. Karslı her zaman vatanını düşünür.” ifadelerine yer verdi.

Başkan Karaçanta konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bizim yapmamız gereken şey nedir? Bakınız 81 tane Türkiye’de il var. 81 il içerisinde onları temsilen 23 tane topu topu bakanlıklar ve bazı illerimiz vardır ki o illerimizin 10 tane 15 tane milletvekili var. Bizim kaç tane milletvekilimiz var? İki tane. Ama neredeyse biz şuan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığını temsil eden bir iliz. Bakın ideolojik olarak da farklı yerdeyiz, fikrimizin zikrimizin ayrı olduğu yerdeyiz. Ama biraz önce milliyetçilikten bahsettik; eğer yaşadığımız yer hakkında da milliyetçilik yapacak olursak bunu göz ardı etmememiz gerekiyor. İl belediyesi MHP’nin, Kağızman belediyesi HDP’nin elinden alan bir MHP’li belediye. Diğer belediyelere bakıyoruz Adalet ve Kalkınma Partisi’ne ait belediyeler var. Mevcut anayasamız tamamen Türk milliyetçiliği kokan ve Milliyetçi Hareket Partisinin çok değerli hukuk kadrolarıyla hazırlanan önemli bir anayasa. Biz daha neyin hesabını yapıyoruz? O zaman bizim düşünecek hiçbir şeyimiz yok. Milletvekilimiz var, bakanımız var 7 tane ilçe bir il belediyemiz var. Dolayısıyla biz Kars’tan vereceğimiz sesle Türkiye’yi inletmeliyiz. Hakikaten bunu samimi olarak söylüyorum; hem ilimizde hem ilçelerimizde köylerimizde adeta o sandıkları patlatmalıyız ve Kars’tan benim beklentim %70’in, %80’in üzerinde bir EVET çıkarmaktır. Bunu yakalayabilir miyiz? Biz bunu inşallah yakalarız, yakalamamız.”

BU REFERANDUMDA ‘EVET’ ÇIKARSA BU TERÖR ÖRGÜTLERİNİN KÖKÜ KAZINACAK

Başkan Karaçanta ayrıca, Hemşehrilerimizin kafasında soru işaretlerinin olduğundan biraz önce il başkanımız bahsetti. Bende katılıyorum. ‘Evet’ verecek ama diyor ki ‘niye evet vereyim’ Bunu anlatmamız lazım. Bu memleketin, bu vatanın bekası için ‘evet’ vermemizi iyi anlatmalıyız. Bunun başka izah tarzı yok. Milliyetçi Hareket Partisinin genel başkanı Sayın Dr. Devlet Bahçeli bu konu üzerinde çok ısrarlı şekilde duruyor. Erzurum mitinginde de bu konuya değindi. Dediği şey neydi biliyor musun? Bu referandumda ‘evet’ çıkarsa bu terör örgütlerinin kökü kazınacak. Onun için kabul etmiyorlar, onun için ‘hayır’ diyorlar. Bizim muhalif dediğimiz ‘hayır vereceğim’ diyen hemşehrilerimiz de buna çanak tutuyorlar. Yapmayın, etmeyin, bu memleketin birliği, beraberliği için bizler bir olmayız, güçlü olmalıyız ve en önemlisi el ele olmalıyız. El ele olabilmemizin tek yolu var, mevcut anayasaya güçlü bir şekilde ‘evet’ demektir. Bu da bununla mümkündür.” şeklinde konuştu.

BOZKURTLAR ESARET ALTINDA OLMAYI ASLA KABUL ETMEZLER

Karaçanta konuşmasını şöyle tamamladı:

“Şimdi önemli sorulardan bir tanesi tek adamlık ve diktatörlük. Efendim ‘bizi diktatörler mi yönetecek, bizi tek adam mı yönetecek’ diye bir bakış var aramızda. Ağırlıklı olarak özellikle ülkücü gençlerimiz var, Milliyetçi Hareket Partisi’ne gönül verenler var, bizim bir bozkurt bakışımız var. Milliyetçi Hareket Partili, ülkücüler, kısacası Bozkurtlar esaret altında olmayı asla kabul etmezler. Dolayısıyla diktatörlüğü, tek adamlığı, Türk milliyetçiliğinin kabul etmesi mümkün değildir. Bizim rahatsızlığımız çift başlı yönetimin ülkemize dün de bugün de zarar verdiğidir. Bakınız çok fazla gerilere gitmeye gerek yok. Biraz önce yine bahsettik; rahmetli Turgut Özal Cumhurbaşkanı oldu kendisine en yakın olan parti içerisinden Yıldırım Akbulut’u Başbakan yaptı. Arası çok fazla çekmedi 3 aylık gibi bir kısa sürede bunların anlaşmazlıkları başladı. Onu aldılar görevden Mesut Yılmaz beyi getirdiler. Bu işler böyle, çok başlı olan yerde her zaman sıkıntı yaşamak mümkündür. Ve şimdi diktatörlükten bahsettiklerim budur. Kardeşim burası Türkiye Cumhuriyeti başkanlık sistemi derken başkanlık sistemi ayrı, cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi ayrı. Her ne kadar kamun hükmünde kararnamelerle yönetilmeye çalışılmış olsa daha kanun hükmünde kararnameler kanunlar üzerinde değildir. Verilen yetkiler kanunlar çerçevesindendir. Şimdi ben belediye başkanıyım; gelmişim ben ne dersem o olacak desem olur mu? Böyle bir şey var mı? Kanunların dışına çıkabilir misiniz? Bu mümkün olmayacak bir şey. Şimdi bu sistemde de amaç kafa karıştırmak. Bizler bu oyunları bozmalıyız. Bu oyunları bozmanın tek yolu da 16 Nisan’da yapılacak olan referandum seçiminde vereceğimiz ‘evet’ oylarıyla olacaktır. Bunlara 15 Temmuz örneğini göstermeliyiz.”

“SANDIKLRI EVET İLE PATLATALIM”

Salondakilere çağrıda bulunan Başkan Karaçanta, “Benim bu süreçte sizden istemiş olduğum şey; çok az bir zamanımız kaldı. Toplamda 20 günlük süre kaldı. Bu 20 gün süre içinde özellikle Kars’ın içinde hepimizin köylerle bir şekilde bağlantı vardır. Köylerimizde yapacağımız çalışmalarla insanımıza referandumu gerçeklerini anlatmalıyız. Bu referandumun gerektiğinin altını çize çize hemşehrilerimize anlatmalıyız. Bu bizim değil bizden sonraki, bundan sonraki süreçte torunlarımız bakımından bile çok önemli bir konu olduğunu anlatmalıyız. Referandum süreci bittikten sonra ilerleyen günlerde biz bunun güzelliklerini de görmeye başlayacağız. Güçlü Türkiye’nin nasıl olduğunu hep birlikte yaşayacağız. Bizlerde güçlü Türkiye’nin birer ferdi olmanın mutluluğunu yaşamış olacak, verdiğimiz ‘evet’ oylarından dolayı kendimizle gurur duyacağız, övüneceğiz. Ben buna inanıyorum. Çünkü devamlı dönüp dönüp papağan gibi 15 Temmuz’a götürüyorum olayı ama 15 Temmuz’u canlı yaşayanlardan birisiyim. Evi askerler tarafından basılıp alınmak istenen Türkiye’deki belki tek belediye başkanıyım. Ben bunları yaşadım ve gördüm ve inanıyorum ki bu 15 Temmuz darbe girişimi kim ne derse desin bu FETÖ terör örgütünün oyununa gelmemeliyiz. Bunlarla mücadele edebilmek için güçlü olmamız lazım. Bizler ne yapmalıyız? Türk milliyetçileri olarak ülkücüler olarak milli iradenin yanında duruşumuzu göstermeliyiz. Bizim bir sloganımız vardı neydi? Devletin mührünü vurduğu yere bizler yüreğimizi koyarız. Bizdeki şey bu; eğer konu devletse, konu vatansa, bayraksa, konu Cumhuriyet ise gerisi teferruattır diyorum ve 16 Nisan’da beni de Kars’ı da mahcup etmeyecek bir sonucun çıkacağına inanıyorum.”

mhp-il-baskanligi-(10).jpg

mhp-il-baskanligi-(5).jpgmhp-il-baskanligi-(6).jpgmhp-il-baskanligi-(7).jpgmhp-il-baskanligi-(8).jpg

mhp-il-baskanligi-(1).jpgmhp-il-baskanligi-(2).jpgmhp-il-baskanligi-(3).jpgmhp-il-baskanligi-(4).jpgkha 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber