Mesut Yılmaz Parkı talan ediliyor

Mesut Yılmaz Parkı talan ediliyor

Bir zamanlar Kars’ın en gözde yeşil alanlarından biri olan, adına dönemin Başbakanının adı verilen Mesut Yılmaz Parkı harabe hale getirildi.

Kars halkının nefes aldığı birkaç yeşil alandan bir olan park, son birkaç yılda adeta Suriye’nin bombalanmış şehirlerinden birini andırıyor. Dönemin Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu tarafından yaptırılarak Başbakan Mesut Yılmaz’ın adının verildiği park, artık sahip çıkılmayı bekliyor.

Yetkililerin duyarsız kaldığı ve kaderine terk edilmiş olan parkın, artık Kars halkı içerisinden geçmekten dahi korkarken sokak köpeklerinin meskeni haline geldi. En son önceki dönem Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’nın talimatıyla 4 yıl önce Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce elden geçirilerek Kars Kenti imar planında 123,3 hektar alanının 6.6 hektarının park alanı olarak kullanıldığı bölge izbe hale getirildi. Bakımsızlığı nedeniyle son yıllarda halkın uğrak yeri olmaktan çıkan park, bazı huzursuz kişilerin de mekanı haline geldi. Özellikle geceleri güvenlik sorunu da yaşanan park içerinde bulunan iki adet süs havuzu, fonksiyonunu kaybeden amfi tiyatro, çardaklar ve piknik masaları, mevcut yollar, yeşil alanlar ve özelikle 15 metre yüksekliğindeki yapay şelale bakımsızlık nedeniyle savaştan çıkmış gibi kaderine tek edildi. Oysa hatırlanacağı gibi park içerisinde bulunan süs havuzu üzerinde kış aylarında gençler buz pateni yapıyordu. Ama şimdi o parka gençlerimiz kötü alışkanlıklarını geliştirmekle meşgul hale geldi.

Özellikle Mesut Yılmaz Parkının eski Erzurum Caddesi bitişiğinde bulunan kısmının mülkiyeti özel şahsa ait olan alandaki anfi tiyatro, satranç sahası da harabe bir hale geldi. Cadde üzerinde merdiven başlarında bulunan heykeller de sökülerek bir yerlere atıldı. Bir zamanlar parka giriş yapan vatandaşları güzellikleri ile büyüleyen heykellerin yerinde yeller eserken kaideleri ise yerlerde sürünüyor. Bir zamanlar 300 aşığın Aşıklar Bayramında aynı anda fotoğraf çektirdiği merdivenler ise harap olmuş durumda.

Öte yandan Kars Valiliği ile PTT Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokolle geçtiğimiz yıl temeli atılan Gençlik Merkezi ile Türk Telekom tarafından yapılacak olan ve Kars Milletvekili Ahmet Arslan’ın adının verileceği 24 derslikli İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesinin de aynı bölgede yapılacak olması Mesut Yılmaz Parkın bir an önce eski günlerine dönmesinin önemini arttırıyor.  Aynı zamanda parka bitişik olan Kars Emniyet Müdürlüğünün de yeni binasına taşınmasının ardından iyice tenhalaşan parkın yeniden halkın akın ettiği mekan olması gerekiyor. Faikbey Caddesi üzerinde aynı bölgede 4 katlı olarak projelendirilen Gençlik Merkezi’nin içerisinde sinema salonu, bowling salonu fitness salonu, toplantı salonları bulunacak ve bin 850 metrekare kapalı alana sahip olacak. Temeli atılarak yapımına başlanan Gençlik Merkezi’nin 30 Ekim 2019 yılında tamamlanarak hizmete açılması bekleniyor. Tüm bu nedenlerle Mesut Yılmaz Parkının bir an önce harabe halden kurtarılarak eski haline geri döndürülmesi bekleniyor.

mesut-yilmaz-parki,-bombalanmis-suriye-kentini-aratmiyor-(3).jpgmesut-yilmaz-parki,-bombalanmis-suriye-kentini-aratmiyor-(8).jpgmesut-yilmaz-parki,-bombalanmis-suriye-kentini-aratmiyor-(10).jpgmesut-yilmaz-parki,-bombalanmis-suriye-kentini-aratmiyor-(13).jpgmesut-yilmaz-parki,-bombalanmis-suriye-kentini-aratmiyor-(15).jpgmesut-yilmaz-parki,-bombalanmis-suriye-kentini-aratmiyor-(22).jpgmesut-yilmaz-parki,-bombalanmis-suriye-kentini-aratmiyor-(24).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber