Meslek Lisesi Öğrencileri KOSGEB Girişimcilik Destekleri konusunda bilgilendirildi

Meslek Lisesi Öğrencileri KOSGEB Girişimcilik Destekleri konusunda bilgilendirildi

KOSGEB Müdürlüğü ve Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile il merkezinde eğitim gören meslek lisesi öğrencilerine Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı tarafından sağlanan destekler hususunda bilgi verildi.

Turgut KAYA

KOSGEB Kars Müdürlüğü ve Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile il merkezinde eğitim gören meslek lisesi öğrencilerine Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı tarafından sağlanan destekler hususunda bilgi verildi.

Meslek Liselerine Yönelik Ulusal Genç İstihdam Stratejisi ve Eylem Planı çerçevesinde düzenlenen organizasyon ile ‘Meslek Lisesi Öğrencilerinde Girişimcilik Kültürünün Yaygınlaştırılması’nın amaçlandığı bildirildi.

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gazi Ahmet Muhtar Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen toplantılarda,KOSGEB Kars Müdürlüğünde görev yapan KOBİ Uzmanları öğrencileri bilendirdi. Uzmanlar tarafından öğrencilere; KOSGEB destekleri, proje hazırlama formatı ve iş fikirleri ile ilgili bilgi verildi. Program ile mezuniyet sonrası imalata yönelik işyeri açmayı planlayan gençlere ilk ağızdan KOSGEB destekleri anlatılarak bu desteklerden en iyi şekilde istifade etmelerinin amaçlandığına dikkat çekildi.

KOSGEB Kars Müdürlüğünden yapılan açıklamada “2018 yılından itibaren ağırlıklı olarak imalat sanayini destekleyen KOSGEB, İleri Girişimci Programı ile işletmesini kuracak olan girişimciler için teknoloji düzeylerine göre 365 bin TL’ye kadar destek sağlayabiliyor. İmalat dışı sektörlerde işyeri açan girişimciler ise 65 bin TL’ ye kadar olan Geleneksel Girişimcilik desteğinden yararlanabiliyor. Bu destekler ile işletmesini kuran girişimciler ayrıca 70 bin TL’ye kadar olan Finansman Desteğine de başvuru yapabiliyor.” Denildi.

meslek-lisesi-ogrencileri-kosgeb-girisimcilik-destekleri-konusunda-bilgilendirildi-1.jpeg

meslek-lisesi-ogrencileri-kosgeb-girisimcilik-destekleri-konusunda-bilgilendirildi-2.jpeg

meslek-lisesi-ogrencileri-kosgeb-girisimcilik-destekleri-konusunda-bilgilendirildi-3.jpeg

meslek-lisesi-ogrencileri-kosgeb-girisimcilik-destekleri-konusunda-bilgilendirildi-4.jpeg

meslek-lisesi-ogrencileri-kosgeb-girisimcilik-destekleri-konusunda-bilgilendirildi-5.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber