Mahkumların Yaptığı Eserler Sergilendi

Mahkumların Yaptığı Eserler Sergilendi

Kars T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda ‘Ahşap Boyama, Mis Sabunluk ve Taş Oymacılığı Kursları’nda hükümlü ve tutukluların eserleri sergileni

Kars T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda ‘Ahşap Boyama, Mis Sabunluk ve Taş Oymacılığı Kursları’nda hükümlü ve tutuklular tarafından üretilen el sanatları eserlerinden oluşan "Dört Duvar Arasında Siyah Beyaz Hayatların Rengarenk Dünyası" El Sanatları Sergisi’nin açılışı yapıldı. 

Gazi Ahmet Muhtar Paşa (GAMP) Konağı Sanat Galerisi’nde düzenlenen serginin açılışını Vali Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Serdar Durmuş, Ağır Ceza Mahkeme Başkanı Saffet Murat Kasapoğlu, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Kars Adliyesi’nde görevli olan Cumhuriyet Savcıları ve davetliler birlikte yaptı.
Serginin açılışında gazetecilere açıklamada bulunan Vali Rahmi Doğan, mahkumların ürettiği ve Kars'a dair olan hediyelik ürünlerin çok güzel olduğunu söyledi.

Tutuklu ve hükümlü bayan, erkek kardeşlerimizin yapmış olduğu el emeği göz nuru çok güzel eserler var, açılışını yaptık diyen Doğan, “Yarından sonra bunların da satışı yapılacak. Hem ilimizi temsil eden tarihi ve kültürel değerleri yapmışlar hem de, herkesin kullanabileceği el işleri var. Bunlardan satın alarak o kardeşlerimize destek vermemiz lazım. Böylece onlara moral motivasyon sağlamış ve bu türden, Kars’ın tanıtımına katkı sağlayacak eserleri almış oluruz. Hepsini tebrik ediyorum. İnşallah daha güzel eserlerle karşımıza çıkarlar. Bunlara destek vereceğiz” dedi.
Sergilenen ürünlerde FETÖ tutuklularının emeği olmadığını ifade eden Kars Cumhuriyet Başsavcı Serdar Durmuş, “Burada bulunan eserler, Kars T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunda bulunan hükümlü ve tutuklular tarafından üretilmiştir. Ancak bu işlerde hiçbir FETÖ tutuklusunun emeği yoktur. Normal adli hükümlülerimizin emeği vardır. Karsın ihtiyacı olan özellikle tarihi yerlerin yapılmasını istedik. Çoğu bayan hükümlülerimizin çalışması olmakla birlikte, bu çalışmalar üç farklı alanda gerçekleştirildi. Ahşap taş oymacılığı, mis sabunluk çalışmaları yapıldı” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından açılışı yapılan sergi, Vali Rahmi Doğan ve beraberindekiler tarafından gezildi. Sergi, 10 Mart 2017 Cuma gününe kadar açık kalacak.

kars-kapali-ceza-evinde-tutuklarin-yaptiklri-eserler--(1).jpgkars-kapali-ceza-evinde-tutuklarin-yaptiklri-eserler--(2).jpgkars-kapali-ceza-evinde-tutuklarin-yaptiklri-eserler--(3).jpgkars-kapali-ceza-evinde-tutuklarin-yaptiklri-eserler--(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber