Lazoğlu, “65 Yaş Üzeri Vatandaşlarımızın Aşılanmasına Başladık”

Lazoğlu, “65 Yaş Üzeri Vatandaşlarımızın Aşılanmasına Başladık”

Kars İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Zakir LAZOĞLU, 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın aşılanmasına başlamış bulunmaktayız vatandaşlarımız 182 MHRS hattını arayarak sağlık kuruluşlarımızdan randevu oluşturabilirler. 

Lider Haber Ajansı- Kars İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr.Zakir LAZOĞLU Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de  14 Ocak 2021 tarihinde başlayan ve kademeli olarak ilerleyen aşılama programında bugün itibari ile başlatılan 65 yaş üzeri vatandaşların aşılanması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Uzm. Dr. LAZOĞLU, “Ülkemizde ve İlimizde devam etmekte olan Covid-19 salgını mücadelesi kapsamındaki aşılama programında risk gurupları ve öncelik durumuna göre düzenlenen aşılama takvimi doğrultusunda ilk olarak 14 Ocak 2021 tarihinde sağlık çalışanlarımızla aşılama programı başlamış olup kademeli olarak “Yaşlı, engelli ve koruma evleri gibi yerlerde kalan yaşlılar ve çalışanlar”  ardından, 85 yaş üzeri vatandaşlarımız için evde aşılama mobil uygulaması başlatılmış ve bir diğer riskli yaş grubu olan 75 yaş üzeri vatandaşlarımızın da aşılaması tamamlanmıştır. Bu gün itibari ile de 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın aşılanmasına başlamış bulunmaktayız vatandaşlarımız 182 MHRS hattını arayarak sağlık kuruluşlarımızdan randevu oluşturabilirler ayrıca 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın 60 yaş üzeri eşleri ve yakınların da aşılarını olabilecekler.

Covid-19 salgını mücadelesi kapsamında aşılama programımız devam ederken tüm halkımızın pandemi süresi boyunca belirttiğimiz önlemlere gerekli hassasiyeti göstermelerini beklemekteyiz,” dedi.

8f41aa9e-850f-4568-9497-a7f62aa36e8d.jpg

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber