Kütük Evlerde Yangın Riski Çok Yüksekti!

Kütük Evlerde Yangın Riski Çok Yüksekti!

Kars Valiliği, Çıldır Gölü kıyısında Arpaçay Çanaksu mevkiinde bulunan Kütük Evin yanması ile ilgili olarak soruşturma balattı.

Tacettin DURMUŞ

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, “09 Ekim 2023 Pazartesi günü akşam saatlerinde Arpaçay Çanaksu mevkiinde bulunan Kütük Ev’de henüz tespit edilemeyen bir nedenle yangın çıkmıştır. Olay yerine süratle yangın söndürme ekiplerimiz sevk edilmiştir. Yangın, ekiplerimiz tarafından kontrol altına alınmış olup, soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturma başlatılmıştır.” Denildi.

İNŞA AŞAMASINDA TARTIŞMALARIN ODAĞIYDI

Öte yandan dönemin Valisi Rahmi Doğan’ın öncülüğünde Kars Valiliği tarafından, İl Özel İdaresi'nin katkılarıyla 2017 yıllarında hizmete açılan Arpaçay'daki Kütük Ev, Çıldır Gölü kıyasında bulunan ilçenin Çanaksu Köyü mevkiinde turizm amaçlı yapılmıştı.

Yapıldığı sırada tartışmalara neden olan ve olası en küçük bir kıvılcımda bile kül olacağı ifade edilen ve ifade edenlerin ise şiddetle eleştirildiği bir dönemde, birisi de Sarıkamış’ta yapılan kütük evlerin ahşap inşat malzemeleri Finlandiya’dan getirildi.

Kars’ın ve özellikle Sarıkamış Kayak Merkezinin onlarca sorunu varken; milyonlarca lira harcanarak yapılan kütük evler, sözde Avrupa Birliği standartlarına göre inşa edilmişti. Her iki kütük evin ahşap doğrama ve kaplamaları Finlandiya'nın Pudasjarvi şehrinden Sarıkamış ve Arpaçay’a getirilerek montajı yapılmıştı. Betonarme bodrum kat üzerine ahşap malzemelerden inşa edilen yapı, bodrum, zemin ve ara kattan oluşurken 120 kişilik restorandı ve 4 oda ile hizmet veren Kütük Evlerin işletilmesi ile ilgili olarak tartışmalar ve çeşitli dedikodular hiç bitmezken bir kıvılcımla kül olmasının yankıları da yıllarca devam edecek..!

whatsapp-image-2023-10-10-at-09-17-18.jpeg

whatsapp-image-2023-10-10-at-09-17-17-1.jpeg

whatsapp-image-2023-10-10-at-09-17-17.jpeg

whatsapp-image-2023-10-10-at-09-17-16.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber