Kuraklık Kars'ta arıcıları da vurdu

Kuraklık Kars'ta arıcıları da vurdu

Ordulu arıcılar bu yıl Doğu Anadolu bölgesinde yaşanan kuraklık, tarım alanlarıyla birlikte arıcılığı da olumsuz etkiledi. İstediğimiz verimi alamadık.

Ordu Çatalpınar ilçesinden gelerek Kars'ın Arpaçay  İlçesinde  kardeşi ile birlikte arıcılıkla uğraşan Yüksel Akkuş ve Şükrü Akkuş, Kars'ın bitki örtüsü bakımından çeşitliliğe sahip olduğunu ifade ederek "2000 yılından buyana  arcılık yapıyorum. Bu yıla kadar çok güzel bal üretimi gerçekleştiriyorduk. Ancak bu yıl havaların kurak geçmesi nedeniyle bal üretimimiz yüzde 50 oranında düştü" dedi.

Türkiye'nin dört bir yanında  en çok tercih edilen Kars balının olduğunun altını çizen Akkuş,"Yaklaşık 6-7yıldır büyük bir verim aldık.  Burada temiz bal üretmek için geldik. Kars bölgesinin balının çok kaliteli olduğunu iddia ediyorum. Özellikle Türkiye'nin çeşitli yerlerinde gezici arıcılık yapanlar, Kars bölgesini tercih etmelidirler. Ama ne yazık ki bu yıl yaşanan bu kuraklık istediğimiz verimi almamıza engel oldu. Yinede Allah'a şükürler olsun ekmeğimizi çıkarttık. Buradan sizler aracılığı ile bütün arıcılara seslenmek istiyorum, kaliteli bal elde etmek istiyorsanız Kars'ı tercih edin, " dedi.


kuraklik-karsta-aricilari-da-vurdu-(1).jpgkuraklik-karsta-aricilari-da-vurdu-(2).jpgkuraklik-karsta-aricilari-da-vurdu-(4).jpgkuraklik-karsta-aricilari-da-vurdu-(5).jpg

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber