Köy Çocuklarına Umut Oldular

Köy Çocuklarına Umut Oldular

Çocuk ve Gelecek Derneği (ÇOGEL), “Mutlu çocuk, umutlu gelecek”” hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor.

Virane ve tuvaleti olmayan köy okulundaki çocuklara umut olan ÇOGEL, okullarını onarım yaptırarak, eksiklerini gidererek köy çocuklarını mutlu etti.

Başta yetin veya dezavantajlı çocukların desteklenmesi amacıyla Elif Esen’in önderliğinde kurulan ÇOGEL, kısa sürede çocuklara umut oldu.

ÇOGEL Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Esen, aile odaklı sosyal hizmet anlayışıyla yeni gönüllülük sistemleri ile toplumun iyilik gücünü çocuklarla buluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.

-İL BİRİNCİSİ BU OKULDAN

Kars’ın Arpaçay İlçesine bağlı Taşbaşı Köyü’nde virane bir okulu onarımını yaptırarak, kullanabilir hale getiren ÇOGEL, köy çocuklarının umudu haline geldi.

Taşbaşı Köyü’ndeki 16 öğrencinin 4 ayrı sınıfta ders görmesi gerekirken tek sınıfta her dersi bir arada okuduklarını kaydeden Esen, söz konusu okulun tuvaletinin okuldan 100 metre mesafede olduğunu, sadece kış mevsiminde değil, yazın dahi bu tuvaletlerin öğrenciler tarafından kullanılma ihtimalinin olmadığını belirtti.

Tamamen virane hale gelmiş okulu yakın zamanda hizmete açacaklarını belirten ÇOGEL Yönetim Kurulu Başkanı Esen, “Günün tüm imkanlarından mahrum olan bu okuldaki çocuklarımızdan birisi il genelinde düzenlenen okuma yarışmasında birinci oldu. Başarılı öğrencimiz bizlere umut oldu, biz de onları mutlu etmek istedik” diye konuştu.

-GÖNÜLLÜLER GÖREV ÜSTLENEBİLİR

Dezavantajlı bir çocuğun eğitimini tamamlayıp hayatını idame ettirebilecek yaşa gelene kadar desteklenmesi gerektiğini savunan Elif Esen, kurdukları ÇOGEL’in bu doğrultuda toplumsal fayda sağlayacak bir nesil yetiştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

“Biz inanıyoruz ki; mutlu çocukların oluşturacağı gelecek, toplumsal barış için umut olmaya devam edecek” diyen Esen, şunları söyledi:

“Amacımız ÇOGEL’in sağlayacağı gönüllü destek mekanizmalarıyla dezavantajlı çocukların eğitim sisteminde kalıcılıklarının sağlanması, aynı zamanda sosyal uyum becerilerinin de geliştirilerek geleceğin ‘nitelikli bireyleri’ olmalarıdır. ÇOGEL, yetim ya da yetim statüsünde olup kurumlarda bakılan veya aileleri yanında sosyal destek yardımı alan çocukların, geleceğe kazandırılmasını hedeflemektedir. Sivil toplum kuruluşu olarak, etkin eğitim ve sosyal mekanizmaları oluşturmak ve daha fazla çocuğun uygun aile ortamında gelişimlerini sürdürebilmelerini sağlayacak projeler geliştirmekteyiz.”

Koruyucu Aile-Kelebek Etkisi Projesi ile 360 Derece Dostluk Projesi gibi birçok projeyi yürüttüklerini kaydeden Esen, Mutluluk Günleri ve Dostluk Kulübü gibi etkinliklerinin de bulunduğunu, isteyen gönüllülerin her türlü faaliyetin içerisinde görev üstlenme imkanı olduğunu bildirdi.

dc795de9-ea8e-41d8-8fd2-5954a31e87fa.jpgf919d258-cfe1-48bf-8968-96ef6753bdf8.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber