Korona virüs toplantısı sonrası iki bakandan ortak açıklama!

Korona virüs toplantısı sonrası iki bakandan ortak açıklama!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanan, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sona erdi.

Son dakika haberi: Koronavirüs Bilim Kurulu’nun bugün 'eğitim' gündemiyle 13.30'da başlayan toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk önemli açıklamalarda bulunuyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "30 Nisan'a kadar okullarımızın tatil olması, uzaktan eğitimin devam etmesi konusunda bir karar söz konusu. Çocuklarımızın eğitsel ihtiyaçlarının karşılanması konusunda her türlü senaryoya hazırız." dedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise Türkiye'de iyileşen hasta sayısının 26 olduğunu belirterek, "Hem test sayısını, hem vaka sayısını, hem kaybettiğimiz hasta sayısını, hem de iyileşen hasta sayısını dijital ortamda paylaşacağız." ifadelerini kullandı. 

Corona virüs ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından ortak basın toplantısı düzenliyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarından satır başları:

BU MÜCADELEDE DEVLETİMİZ GÜÇLÜDÜR, SONUÇ ALACAĞIZ

Bilim, bugün için büyük vaatlerde bulunamıyor. Bu insan sağlığının yeni ve sırrı tam olarak çözülememiş düşmanı. Koronavirüse karşı verdiğimiz mücadelenin başarısı tek tek bireylere bağlıdır. Devlet bu mücadeleyi organize eden güçtür. Bu mücadelede devletimiz güçlüdür, sonuç alacağız. Orta yaşlardaki vaka sayısı az değil. Virüs genç, yaşlı, orta yaşlı ayrımı yapmıyor.

OKULA VERİLEN ARA UZATILACAK

Çocuklarımızın eğitimi devam ediyor. Eğitim bir süre TV ve internetten veriliyor. Uygulamayı lütfen tatil olarak görmeyin. Çocukların da konuyu böyle anlamalarını önleyin. Derslerinden geri kalmasın. Verilen ara uzatılacak.
BİRİ 60 DİĞERİ 65 YAŞINDA İKİ VAKAMIZ TABURCU OLDU

Orta yaşlardaki vaka sayısı az değil. Virüs genç, yaşlı, orta yaşlı ayrımı yapmıyor. Başlardaki kendimizi koruma refleksi bizi her şeye rağmen avantajlı kılıyor. Erken dönemde ilk iki vakamız bugün taburcu oldu. Biri 60 diğeri 65 yaşında iki vakamız yoğun bakımdaki tedavilerinin ardından taburcu oldu.

YENİ CORONA VİRÜS VAKALARINI DİJİTAL ORTAMDA PAYLAŞACAĞIZ

Hem test sayısını, hem vaka sayısını hem kaybettiğimiz hasta sayısını, hem de iyileşen hasta sayısını dijital ortamda paylaşacağız.

İyileşen hasta sayısı 26.

ÇİN'DEN GELEN İLAÇLAR KULLANILIYOR.

Özellikle kontrollü yaşam nasıl olabilir, minimal temas nasıl sağlanabilir, bu anlamda da bir çalışma yapılıyor olacak. Çin'den gelen ilaçlar kullanılıyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklamalarından satır başları:

Çocuklarımızın fiziksel ve ruhsal sağlığı önemli. Çocuklarımızın eğitsel ihtiyaçlarının karşılanması konusunda her türlü senaryoya hazırız.

30 NİSAN'A KADAR UZAKTAN EĞİTİM

30 Nisan'a kadar okullarımızın tatil olması, uzaktan eğitimin devam etmesi konusunda bir karar söz konusu.

Bakan Selçuk ücretli öğretmenler ile ilgili, "Mevzuat açık. Telafi eğitimlerinde derslere girmeleri söz konusu olacak. Çalışmalar devam ediyor." dedi.

Sınav senesinde olan öğrencilerimize özel çalışmalarımız artarak devam edecek. LGS'ye ilişkin 3 senaryomuz var. Sınavların ertelenmesi veya ertelenmemesi bilimsel karalara bağlı. Tedbirimiz hazır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim