Koçyiğit “Kızamık Vakaları Endişe Verici Boyutlara Ulaştı”

Koçyiğit “Kızamık Vakaları Endişe Verici Boyutlara Ulaştı”

Yeşil Sol Parti Kars Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, son günlerde kızamık vakalarındaki endişe verici artış nedeniyle, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne önerge sundu.

Tacettin DURMUŞ

Koçyiğit sunduğu önergede, salgının sebeplerinin araştırılması ve salgının riskinin ortadan kaldırılması amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını talep etti.

Koçyiğit TBBM’ne sunduğu önerge ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Aşı karşıtlığı, göç olgusu, aşıya erişimdeki eşitsizlikler ve kayıt altına alınmamış nüfus gibi faktörlerin kızamık vakalarının hızla artmasında etkili olduğu belirtiliyor. Önergede ayrıca, Covid-19 pandemisi sürecinde aşılamaya yönelik yaşanan aksamalar ve aşı karşıtlığındaki artışın da kızamık vakalarının yayılmasında etkili olduğu da ifade ediliyor.

Önergede kaynak olarak başvurulduğu belirtilen, Türk Tabipler Birliği'nin (TTB) verilerine göre, Türkiye'de Mart 2023'ten itibaren kızamık vakaları hızla artmaya devam etmektedir. İstanbul Tabip Odası'nın raporlarına göre ise İstanbul'da yeni kızamık vakaları kaydedilmeye devam ediyor ve Türkiye, Dünya Sağlık Örgütü'nün Avrupa Bölgesi Kızamık Raporu'na göre, Rusya ve Tacikistan'ın ardından en çok kızamık vakasının görüldüğü üçüncü ülke konumunda bulunuyor.” Dedi.

Öte yandan Gülüstan Kılıç Koçyiğit'in sunduğu önergede, “Kızamık vakalarındaki artışın nedenlerinin araştırarak, salgının kontrol altına alınması ve toplum sağlığının korunması için etkin önlemlerin alınmasını hedeflemektedir. Meclis Araştırma Komisyonu, konunun detaylı bir şekilde incelenmesi ve gereken tedbirlerin belirlenmesi adına önemli bir adım olacaktır. Önerge metninde, kızamık salgınıyla mücadelede etkin bir şekilde aşılamaya vurgu yapılırken, aşı karşıtlığı ve aşılara erişimdeki eşitsizlikler gibi sorunların da ele alınması gerektiği ifade edilmektedir. Bu önergeyle Türkiye'nin önemli bir sağlık sorunuyla başa çıkma çabalarına katkı sağlamayı hedeflemektedir. Komisyonun önümüzdeki dönemde ne gibi adımlar atacağı ve salgının kontrol altına alınması için nasıl bir yol haritası çizeceği kamuoyu tarafından merakla beklenmektedir.” Denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Politika