KKDGC Başkanı Ercüment Daşdelen'in Dünya Kadınlar Günü Mesajı

KKDGC Başkanı Ercüment Daşdelen'in Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti (KKDGC) Başkanı Ercüment Daşdelen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Daşdelen, mesajında, kadınların tarih boyunca hep hayatın merkezinde olduğunu belirtti.

Toplumun temel taşı ve aile birliğinin en önemli unsuru olan kadınların, özellikle annelik sıfatı ile fedakârlığın ve özverinin sembolü olduğuna dikkati çeken Daşdelen şunları kaydetti: “Unutmayalım ki; bir toplumun uygarlık yolunda kadına gösterdiği gelişmenin, kadını toplum içinde konumlandırdığı yer, ona duyduğu saygı ve verdiği değer ile ölçülmektedir.

Ülkemizde kadınlarımıza hak ettiği değer hep verilmiştir. Kadına dünyada birçok ülkeden daha önce seçme ve seçilme hakkı verilen ülkemizde, kadın hakları konusunda birçok önemli yapısal ve yasal düzenlemeler yapılmıştır. Bu kapsamda; kadına yönelik şiddetin en aza indirilmesinden, kadınların sosyal yaşamda hak ettikleri yere gelmesine, kız çocuklarımızın eğitiminden, ceza mevzuatlarından kadınlarımızı ve aileyi korumaya kadar birçok konuda düzenlemeler yapılmaktadır.”

Kadının, toplumun en özverili, çalışkan ve üretken bireyleri olduğunu ifade eden Daşdelen, mesajında şu görüşlere yer verdi: “Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasında kadınlarımız önemli çalışmalar yaparak, yeri gelmiş cephede savaşmış, yerine göre cephe gerisinde savaşa destek vermişlerdir. Savaş sonrasında ülkenin kalkınmasında da en önde yerini almışlardır. Bizim örf ve adetlerimize göre yuvanın gerçek sahibi olan kadınlarımız ailenin ve doğal olarak da toplumun temel direğidir. Kadınlarımızın iyi şartlara kavuşması demek, toplumun çağdaş uygarlıklar seviyesine ulaşması anlamına gelmektedir. Bu duygu ve düşüncülerle 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.” 

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber