KIZ yurdu oldu KAZ yurdu

KIZ yurdu oldu KAZ yurdu

Bir zamanların Kars Anadolu Ticaret Meslek Lisesi kız öğrenci pansiyonu harabeye döndü.

Mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait olan Kars Anadolu Ticaret Meslek Lisesi kız öğrenci pansiyonu 2015 yılında Kars İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun'un yapmış olduğu açıklamada yurdun yıkılarak 200 kişilik Kız Öğrenci Yurdunun  yapılacağı yönünde planlanıyordu.

Ama ne yazık ki Binanın boşaltılmasından sonra adeta kaderine terk edilen yurt, korku filmlerine sahne olacak görüntülere sahip oldu. Boşaltılan binanın önceki yıllarda Kars Anadolu Ticaret Meslek Lisesi kız öğrenci pansiyonu olarak kullanıldığı şimdi ise kaz satıcılarının meskeni haline geldi.

Camları kırılan, içerisi pislikten geçilmeyen binanın akıbetinin ne olacağını ise şimdilik kimse bilmiyor.

 Atatürk Büstüne Saygısızlık !

kiz-yurdu-oldu-kaz-yurdu-(7).jpg

Öte yandan Kars Anadolu Ticaret Meslek Lisesi kız öğrenci pansiyonu  önünde bulunan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün büstü ise kaderine terk edildi.

Mahalle sakinleri ve bazı vatandaşlar binanın akıbeti hakkında Kars Milli Eğitim Müdürlüğü'nden  bir cevap beklerken, '' Kars Anadolu Ticaret Meslek Lisesi kız öğrenci pansiyonu önünde bulunan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ey Yükselen Yeni Nesil İstikbal Sizsiniz" büstünün kaderine  terk edilmesine tepki gösterdiler. Sökülecekti neden yapıldı.

Bu şehirde bu tarz binalardan çok var. Yazık değil mi? Madem işe yaramayacaktı neden yaptılar. Birçok kurum kendine yer bulamazken, koskoca bina burada çürütülüyor. Şimdi sökülecek. Bu milletin parasına yazık değil mi? Kars yıllardan beridir bu tür yapbozlarla zaman kaybediyor. Yazıklar olsun. Bu nasıl bir planlamadır. Buraya harcanan paraya yazık, günah değil mi? Burayı değerlendirmek dururken resmen çürütüyorlar. Bu memleketin kaderi'' şeklinde tepki gösterdiler.kiz-yurdu-oldu-kaz-yurdu-(5).jpgkiz-yurdu-oldu-kaz-yurdu-(6).jpg

kiz-yurdu-oldu-kaz-yurdu-(1).jpgkiz-yurdu-oldu-kaz-yurdu-(2).jpgkiz-yurdu-oldu-kaz-yurdu-(3).jpgkiz-yurdu-oldu-kaz-yurdu-(4).jpg

 

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Kars Haber