Kışın en gözde rotası Kars

Kışın en gözde rotası Kars

Kars, son yıllarda Türkiye'in en trend tatil rotalarından biri haline geldi. Özellikle kış aylarında turistlerin akınına uğrayan Kars, Doğu Ekspresi ile birlikte özellikle gençlerin ilgi odağı oldu.

Doğu Ekspresi ile artan popülarite

Kars, özellikle Doğu Ekspresi ile son dönemde gezginler arasında oldukça revaçta. Fotoğraf çekmek, yeni yerler keşfetmek için bilhassa üniversiteli gençler bu rotayı tercih ediyor.

lider-haber-ajansi-kars--(7).jpeg
Donmuş Çıldır Gölü'nde yürümek...

Kışın etkisini en sert şekilde hissettirdiği Kars, yılın önemli bir bölümünü karlar altında geçirmekte. Ardahan ve Kars'ın kesiştiği noktada bulunan Çıldır Gölü, soğuklarla birlikte donunca ortaya ilginç görüntüler çıkmakta. Balıkçıların yanı sıra maceraperestlerin de gözde rotası haline gelen donmuş göl üzerinde yürümek yaşayacağınız ilginç bir deneyim olacaktır.

lider-haber-ajansi-kars--(8).jpeg

Ani harabeleri

Kars'ın mutlaka görülmesi gereken yerlerinden biri de Ani Harabeleri. İl merkezine 42 kilometre uzaklıkta bulunan Ani harabeleri, 10. yüzyılda bölgede hüküm süren Pakraduni Hanedanlığı'na ait izleri taşımakta. Bölge, o dönem Ermeni hanedanlarının merkezi olması nedeniyle gelişmiş bir mimariye ve kent dokusuna sahipti. Bu durum antik kentteki yapılara da yansımış durumda.

lider-haber-ajansi-kars--(9).jpeg
Mimaride Rus Çarlığı etkisi

93 Harbi'nden sonra Rus Çarlığı yönetimine geçen Kars'ta döneme ait çok sayıda taş yapı günümüzde de ayaktadır. Doğu Ekspresi ile kente gelenler, şehirdeki bu mimari yapıları ilgiyle ziyaret etmekte.

lider-haber-ajansi-kars--(1).jpeg

lider-haber-ajansi-kars--(3).jpeglider-haber-ajansi-kars--(5).jpeglider-haber-ajansi-kars--(2).jpeg
 

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Arpaçay