Kılıç, “Stokçuluğu Engelleyebiliriz”

Kılıç, “Stokçuluğu Engelleyebiliriz”

Kars Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, Hal Yasası ile alakalı önemli açıklamalarda bulundu.

Lider Haber Ajansı/TURGUT KAYA 

Üreticilerin dört gözle beklediği Hal Yasası kararının yasama yılı sonuna kadar Meclis’e geleceğini belirten Kars Milletvekili Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, Gıdada yaşanan yüksek fiyatlar için hükümetimiz birçok önlemi devreye aldı. Yasama dönemi sonunda Hal Yasası tasarı Meclis’e her an için gelebilir. Yasa ile komisyoncuların arasında yüksek kar marjları denetlenecek, fiyat Artışları kontrol altına alınmış olacak. Üretici birliklerine hallerde kontenjan ayrılarak, fiyatların belirlenmesinde üreticiler söz sahibi olacaklar.  

Türkiye’de hallere girmesi gereken ürün miktarının toplamda 60 milyon ton civarında olduğunu ama bunun 20 milyon tonunun hallere geldiğini söyleyebiliriz. Geri kalan 40 milyon ton ürünün ise hallere hiç girmeden büyük ticari ağı olanlar tarafından tarlalardan direkt alındığını biliyoruz. Yaşanan bu durum neticesinde fiyat istikrarının sağlanamadığı bir ortam oluşuyor.

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber