Keleş, “Şehirlerde Allah’ın En Çok Sevdiği Yerler Mescidlerdir”

Keleş, “Şehirlerde Allah’ın En Çok Sevdiği Yerler Mescidlerdir”

Diyanet-Sen Kars Şube Başkanı Ebubekir Keleş, camilerin yüzyıllardır Müslümanların aynı gayeyle buluştuğu, makam, mevki, zengin, fakir düşünce farklılığın üstünde kaynaşma, muhabbet, sevgi ve saygının pekiştiği yerler olduğunu söyledi. 

Peygamber Efendimiz (s.a) de “Şehirlerde Allah’ın en çok sevdiği yerler mescidlerdir.” Buyurmakta olduğunu da hatırlatan KelEş, her yıl 1-7 Ekim tarihleri arsında “Camiler ve Din Görevlileri Haftası”nın kutlandığını söyledi.
Bu yıl kutlanmakta olan Camiler ve Din Görevlileri Haftasının temasının “Cami ve Hayat” olarak belirlendiğini de belirten Ebubekir Keleş, “Her yıl ilgili hafta dolayısıyla ayrı bir tema işlenmekte olup, bu yılın teması Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından “Cami ve Hayat” olarak belirlenmiştir. Nitekim camiler ile hayatımızı ayırdığımızda değerlerimizle de uzaklaşmaktayız.  Kur’anı Kerimde ilk mescid olarak Kabe zikredilmekte olup bizler buradan caminin insanlık tarihi ile camilerin/mabetlerin tarihi paraleldir. Tarih boyunca Müslümanlar yaşamlarını ve İnşa ettikleri şehirleri camileri merkez alarak inşaa etmişlerdir. Dolayısıyla insan yaşamıyla bu kadar ilişkili olan camilerimiz İslam toplumlarının merkezi haline gelmişlerdir. Nitekim camilerimiz tarih boyunca birliğin, sevginin, yardımlaşmanın, ilim, ahlak ve hikmetin öğretildiği yerler olmuştur. 

Camilerimiz insanın kendi ve Rabbi arasındaki bağı olan ibadet ve duanın gerçekleştiği yerler olduğu gibi toplumun ortak bilinç ve şuurunun oluştuğu mekanlardır. Din görevlilerimiz ise toplumu her konuda aydınlatmakla görevli olmuş ve Allah’ın kitabını ve Hz. Peygamberin sünnetini insanlara anlattıkları gibi toplumda kendilerine ihtiyaç duyulan her alanda hizmet vermekten kaçınmamışlardır. Nitekim ülkemizde yaşanan hain darbe girişiminde korkusuzca minarelerimizden salaları okuyarak milletimize önderlik ettiği gibi son zamanlarda yaşadığımız pandemi sürecinde de büyük bir sorumluluk üstlenerek halkımızın hizmetkârı olmuşlardır. Toplumumuza rehber ve önderlik eden, mihrabın, minberin, minarelerin, kürsilerin hakkını veren tüm din görevlilerinin haftasını tebrik ederim.”dedi.

Tacettin DURMUŞ 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber