KAÜ'den teröre kınama

KAÜ'den teröre kınama

İstanbul´un Beşiktaş ilçesindeki terör saldırısı, Kafkas Üniversitesi´nde (KAÜ) öğrenciler tarafından protesto edildi.

İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeki terör saldırısı, Kafkas Üniversitesi'nde (KAÜ) öğrenciler tarafından protesto edildi.

Ellerinde Türk Bayraklarıyla Kafkas Üniversitesi (KAÜ) rektörlük binası yanında toplanan öğrenciler ellerinde tekbirler getirerek "Polis kalkan eller kırılsın", "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", sloganları atarak saldırıyı kınadı.

Öğrenciler adına açıklama yapan Tolga Demir, Beşiktaş'ta terör örgütlerince kalleşçe bir saldırı gerçekleştirdiğini hatırlatarak, "Türkiye'de barış ve kardeşlik ortamından rahatsız olan hainlerce son dönemde İstanbul'da alçakça bir saldırı düzenlemiştir. Birçok polisimizin ve sivil vatandaşımızın şehadetiyle sonuçlanan bu terör saldırısını şiddetle kınıyoruz." dedi.

Yapılan saldırıda şehit olanlara Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar dileyen Demir, "Bu terör örgütleri şunu bilmelidirler ki sabrımızla oynanmamalıdır. Bu milletin sabrı tükenince, iş son noktaya gelince ve mevzu vatan olunca neler yapılabileceğini bu haninler ve bütün dünya çok iyi bilmektedir. İç ve dış şer odaklarınca Türkiye'nin huzuru refahı ve birliği hedef alınıyor. Biz bu ülkenin gençleri olarak bu durumun farkındayız ama başaramayacaksınız. Ülkemize yönelik terör yapılanmaları ve faaliyetleri her birinin faali farklı olsa da hedef ortaktır. Ayrıca bu provakasyon ve terör eylemlerinden nasiplenmeye çalışanlara vatanını ve milletini seven bir üniversite gençliği olarak buna fırsat vermeyeceğimizi bildiririz." ifadesini kullandı.

Demir, öğrenciler olarak her zaman devletin yanında olduklarını vurgulayarak, "Sonuna kadar devletimizin bekası için bedel ödeyip can sipare bir şekilde terörle mücadele eden emniyetimizin silahlı kuvvetlerimizin ve devletimizin yanındayız. Terörün ve teröre dolaylı dolaysız destek veren yardakçıların ise karşısındayız. Bilinmelidir ki ülkemiz üzerinde ameliyat yapılmasına bugüne kadar izin vermedik, bundan sonra da izin vermeyeceğiz. Rabbim ülkemizin birliğini ve dirliğini bozmaya çalışanları 'Kahhar' ismiyle kahr-ı perişan eylesin. Şeref yoksunu hainler unutmamalıdır ki yılmayacağız, yıkılmayacağız, yıkamayacaksınız. Kardeşlerim gün birlik günüdür, gün dayanışma ve kardeşlik günüdür." diye konuştu.

Konuşmanı ardından saldırda şehit olanların isimleri tek tek okunarak, dua edildi. Polis ekiplerine sevgi gösterisinde buluna öğrenciler, polislerle hatıra fotoğrafı çektirdi. KHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber