KAÜ, Kuzeydoğu Anadolu Kariyer Fuarı’nda

KAÜ, Kuzeydoğu Anadolu Kariyer Fuarı’nda

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) koordinasyonunda, Atatürk Üniversitesi’nin ev sahipliğinde ve bölge üniversitelerin paydaşlığında düzenlenen Kuzeydoğu Anadolu Kariyer Fuarı’na katıldı.

Tacettin DURMUŞ

Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezinde düzenlenen etkinliğin açılış programına; Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Türkiye Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Erzurum Vali Yardımcısı Ahmet Özdemir, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Tuncel ile paydaş üniversitelerin rektörleri, belediye başkanları, kamu kurumu yöneticileri ile çok sayıda akademisyen, öğrenci ve vatandaş katıldı.

Yaklaşık 50 bin öğrenci ve mezunun katılımı gerçekleşen fuarda; Kafkas Üniversitesi standında, Devlet Konservatuarının sunduğu müzik dinletisi ve halk oyunları gösterileri fuara renk kattı. Ayrıca Veterinerlik Fakültesi tahnit sergisi, Kars Geleneksel Giysili Folklorik Bebek sergisi ve Kınalı Taşlar sergisi de yoğun ilgi gördü. Kafkas Üniversitesi geçtiğiz yıl olduğu gibi bu yılda katılımcılara sunduğu kültürel faaliyetler ile odak noktası haline geldi.

İki gün boyunca gençleri sektör temsilcileri ile buluşturan fuarda; firma, kurum ve kuruluşlar stant açarak kendilerini tanıtma, iş ve staj başvuruları alma ve mülakat yapma imkânları elde ederken öğrenci ve mezunlar da firmaların insan kaynakları yetkilileri ile iş ve staj olanakları, kariyer imkânları konularında ilk ağızdan bilgi alacak ayrıca çeşitli kişisel ve mesleki gelişim etkinliklerine, panellere, mülakat simülasyonlarına katıldılar.

whatsapp-image-2023-12-21-at-11-18-33.jpeg

whatsapp-image-2023-12-21-at-11-18-31.jpeg

whatsapp-image-2023-12-21-at-11-18-28-1.jpeg

whatsapp-image-2023-12-21-at-11-18-28.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber