KAÜ Araştırma Hastanesinden müjde

KAÜ Araştırma Hastanesinden müjde

Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde "Keratokonus" tedavisi için envanterine kattığı cihaz ile Kars ve bölge halkına 20 bin TL'lik sağlık hizmeti ücretsiz verilmeye başladı.

Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi göz sağlığı alanında önemli bir hizmet daha vermeye başladı.

Korneanın sivrileşip incelmesi sonucu oluşan ve tedavi edilmediğinde görme kaybına sebep olan göz hastalığının "Keratokonus" tedavisi için envanterine kattığı cihaz ile Kars ve bölge halkına sağlık hizmeti vermeye başladı.

Yaklaşık 20 bin TL’ye mal olan crosslinking lazer tedavisi ücretsiz olarak bir hastaya uygulandı. Hastalığının ciddiyetinden haberdar olmayan hasta, başka bir şehirde doktora gittiğini ve teşhis konulamadığını ilerleyen süreçte gözlerinde ağrılar olduğunu ve Kafkas Üniversitesinde teşhis konulduğunu, ameliyat olarak sağlığına kavuşmakta olduğunu dile getirdi.

Ameliyatı gerçekleştiren KAÜ Göz Hastalıkları Öğretim Üyesi Dr. Yaran Koban, Keratokonus hastalığının korneanın dikleşmesi ile ilerleyen bir dejeneretif kornea hastalığı olduğunu söyledi.

Dr. Koban, bu hastalığın kesin bir tedavisinin olmamasına rağmen tedavi için crosslinking işlemi gerçekleştirdiklerini ve bölgede ilk kez uygulanan yöntemle korneanın dikleşmesini durdurarak serteştirdiklerini, yapısını güçlendirerek hastalığı durdurduklarını da belirterek, bu tedavi işlemi yapılmaması durumunda hastalığın yüzde 20 kornea nakline, göz kaybına ve körlüğe kadar gittiğine vurgu yaptı.

20 Bin TL’ye yapılan Crosslinking Lazer Hizmeti, KAÜ'de Ücretsiz Yapılıyor

Crosslinking Lazer ameliyatınn Kars Kafkas Üniversitesinde üsretsiz olarak yapıldığını da belirten Dr. Yaran Koban: “Bu tedavi yöntemi sadece bölgede Kars Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Hastanesi'nde verilmeye başladı. Bölge illerimiz olan Ardahan, Iğdır ve Erzurum'da bu hizmet verilmiyor. Bu zamana kadar hastalarımızı hep başka illere sevk etmek zorunda idik. İşlem çok pahalı ve tedavide kullanılan solüsyon ithal edildiği için oldukça pahalı. Hastalarımızdan duyduğumuz ciddi fiyatlar var. Özel hastanelerde her iki göz tedavisi için 20 Bin TL vererek tedavi olan hastalarımız oldu. Biz şuan hastanemizde bunu ücretsiz olarak yapıyoruz. Şuan ki hastamız Ardahan'da askerlik görevini yaparken hastanemize sevk edildi. Hastamızda Keratokonus şüphesi vardı. Hastanın korneal topografisini incelediğimizde kendisinde keratokonus olduğunu tespit ettik. Bir gözüne crosslinking lazer işlemi yapıp hastalığa müdahale ettik. Bugün ise diğer gözüne de bu işlemi yapacağız. Kısa bir işlem yarım saat kadar sürüyor. İşlem yapıldıktan hemen sonra hastamızı evine gönderebiliyoruz. İlk gece biraz ağrı ve sızı olma ihtimali olsa da ilerleyen süreçte bu durum devam etmiyor.  Bu tedavi işleminin burada yapılmasını sağlayan Rektörümüze, Dekanımıza, Başhekimimiz ve Genel Sekreterimiz Alpaslan Yüze hocamıza çok teşekkür ediyorum. Çünkü hiç bir maddi kazancı olmadan sadece vatandaşa sağlık hizmeti sunmak amacıyla yapılan bir hizmettir. Çünkü bu hastalık tanısını koyduktan sonra da  ilerleyen bir hastalık ve bu hastalığın ilerlemesini durduran tedavi cihazı Doğu Anadolu Bölgesi'nde sadece Kafkas Üniversitesi Hastanesi'nde var."dedi.

Bayşu: “KAÜ Tıp Fakültesi Hastanemizi layık olduğu seviyeye çıkarmak tek amacımızdır”

Gazetecilere açıklamada bulunan Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Yakup Baykuş ise yaptığı açıklamada: “Yönetime geldiğimiz günden beri bölgemizde olmayan eksik olan cihazların, eksik olan bölüm ve öğretim üyelerini tamamlama gayreti içerisinde bulunduk. Bunlardan biriside göz hastalıkları tedavisinde crosslinking lazer işlemi yapamıyorduk. 2018 yılı içerisinde Yaren hocamızın ve ekibinin istekleri doğrultusunda Rektörümüz, Dekanımız, Başhekimliğimiz ve Genel Sekreterimiz Alpaslan Yüze hocamızın iradesi ile bu cihazı alıp hizmet veremeye başladık.  Hocalarımız tarafından ameliyatlarımızda başarılı bir şekilde yapılıyor. Tedavi hizmetinde her hangi bir ücret talep etmiyoruz. SGK bununla ilgili bir düzenleme yapabilir. Eğer bununla ilgili bir düzenleme yapılmasa dahi bir elimizden geldiği kadar ücret almadan hastalarımıza bu hizmeti sunmaya gayret edeceğiz." dedi.

kaude-20-bin-tllik-hizmet-ucretsiz-yapiliyor-(2).jpgkaude-20-bin-tllik-hizmet-ucretsiz-yapiliyor-(4).jpgkaude-20-bin-tllik-hizmet-ucretsiz-yapiliyor-(6).jpgkaude-20-bin-tllik-hizmet-ucretsiz-yapiliyor-(7).jpg

Kaynak:Lider Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber