KATSO Tarihi ve Kültürü Yeniden Canlandırdı

KATSO Tarihi ve Kültürü Yeniden Canlandırdı

Kars Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binası, Başkan Fahri Ötegen´in girişimleriyle dokusuna uygun restore edilerek, ihtişamlı görüntüsüyle Kars´a yakışır görsellikte hizmet vermeye devam ediyor.

Kars Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binası, Başkan Fahri Ötegen’in girişimleriyle dokusuna uygun restore edilerek, ihtişamlı görüntüsüyle Kars’a yakışır görsellikte hizmet vermeye devam ediyor.

Tarihi görüntüsüne uygun olarak restore edilen ve arka bahçesinden iç dizaynına kadar her anlamda yeniden canlandırılan Kars Ticaret ve Sanayi Odası, ayrıca Serhat Kalkınma Ajansı SERKA ile yaptığı işbirliğiyle hizmet binasının alt kısmında kadınların istihdam sağlaması adına Kafkas Bebeği üretimi atölyesi, kilim dokumacılığı atölyesi açıldı.

Yaklaşık 20 kadına iş imkanı sağlanırken, ayrıca unutulmaya yüz tutmuş yöreye özgü kültürlerin yaşatılmasının da önü açılıyor. Halk Eğitim Usta Öğreticileri nezaretinde devam eden kilim ve Kafkas Bebeği üretimi atölyesinde kadınların bir taraftan yörenin kültürel özelliğini canlandırıyor, bir taraftan da ev ekonomisine katkı sağlıyor.

Öte yandan, kadınların mağdur olmaması adına çocukları için de Kars Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binası içerisinde oyun alanı oluşturuldu. Oluşturulan alanda anneleri çalışırken çocukları da oyun oynayarak vakit geçiriyor. Böylelikle hem annelerin aklı çocuklarında kalmıyor hem de ailelerinin geçimine katkıda bulunabiliyorlar.

Atölyede çalışan bayanlar kendilerine tanınan bu fırsattan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Ötegen’e ve SERKA’ya teşekkür ettiler.

Kars’ın birçok değerinin olduğunu ve bu değerlerin korunması adına herkesin sorumluluk bilinciyle hareket etmesi gerektiğine vurgu yapan Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Ötegen, “Biz Kars Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasında yenilikler gerçekleştirerek, tarihi dokuyu aslına uygun yeniden restore ettik. Ayrıca arka bahçesinden, alt kattaki kullanılmayan odalarına varıncaya kadar yeniden hayat verdik ve ayrıca o alanlarda ihtiyaç sahibi 20 kadına SERKA ile yaptığımız işbirliğiyle kur açarak iş istihdamı da sağlamış olduk. Bu kurs sayesinde Kafkas yöresine ait bebeklerin üretimi ve kilim üretimi gerçekleştiriliyor. İlerleyen zamanlarda bu projeyi daha da geliştirip, Kars’ın değerlerini ön plana çıkarmak istiyoruz.” dedi. KHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber