karstan milli yüzücüler yetişecek

karstan milli yüzücüler yetişecek

Kars'ta 5 bin metrekare alanda kurulan, 500 seyirci kapasiteli, 5 milyon TL'ye mal olan kapalı yarı olimpik yüzme havuzu tamamlanarak Karslı vatandaşların hizmetine sunuldu.

2015 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapımına başlanılan kapalı Yarı Olimpik Yüzme Havuzu tamamlanarak yaklaşık iki aydır Karslı vatandaşların hizmetine sunuldu. Kars Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından işlemleri yürütülen 500 bin metre kare alanda inşa edilen, 500 seyirci kapasiteli ve 5 milyon TL'ye mal olan Kars'ın ilk ve tek kapalı Yarı Olimpik Yüzme Havuzu kompleksinde idari birimler, fitnıs salonu, soyunma odaları, bilardo salonları, ping pong salonu, tenis salonu, masaj salonu, kafeterya ve sporcu duş odaları gibi birçok alanı içerisinde barındırıyor. Yarı olimpik kapalı yüzme havuzu kış aylarında olmamıza rağmen Karslı vatandaşlar ve yüzücülerin ilgi odağı olmuş durumda.

Kars'ta bayan, erkek ve çocuk kategorisi olmak üzere üç bölümden oluşacak şekilde hizmete sunulan Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu kompleksinde yüzme havuzu ile spor dalları arasına yeni bir branş dahil edilmiş oldu. Kış şatlarının sert ve uzun geçmesine rağmen bu havuzda ulusal ve uluslararası organizasyonların yapılabileceği ve yüzme dalında şampiyonalara artık Kars’tan de sporcuların katılabilmesi hedefleniyor.

Kapalı Yarı Olimpik Yüzme havuzunda bay bayan yüzme hocaları ve can kurtaran görevlileri hizmet veriyor. Havuzu kullanmak isteyenlerin öncelikli olarak sağlık kontrollerinin tamamlanmasını sağlanarak, havuzu kullanacak diğer vatandaşların sağlıklı bir ortamda vakit geçirmeleri sağlanıyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kontrolünde olan kapalı yarı olimpik havuzuna Karslı vatandaşlardan kış aylarında da yoğun ilgi gösteriliyor. Özellikle çocuklarına yüzmeyi öğretmek isteyen ailelerin geldiği görülürken, yüzme hocalarının kontrolünde çocukları havuzda yüzen aileler seyirci bölümünde ve kafeteryada vakit geçiriyor.

Havuza gelen vatandaşlar ise bu hizmetin sunulmasından duydukları memnuniyeti dile getirirken şu ifadeleri kullandı "Kars'ta böyle bir tesisin var olması bizi gerçekten memnun etti. Kış ayında olmamıza rağmen buraya gelip yüzme imkanı buluyoruz. Havuz gerçekten çok temiz ve sağlıklı, burada yüzerken her hangi bir olumsuzluğa karşı yüzme hocaları sürekli kontrol ediyorlar. Burası açılmadan önce Kars'ta deniz ve havuz olmadığı için yakın illerimiz olan Iğdır ve Erzurum'a gitmek zorunda kalıyorduk, günümüzün çoğu yolda geçiyordu. Artık şehrimizde havuz var hem de oldukça büyük ve güzel." dedi.

Kars Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat ise Kars’ta gençlerin spor branşlarına yönlendirilmesi adına yoğun gayret sarf ettiklerini belirterek, yarı olimpik yüzme havuzunun yüzme sporuna meyilli olan herkesin ilgisini çektiğine dikkat çekti. Tüm Kars halkını Kars’ın tek olimpik yüzme havuzuna davet eden Polat, “Kars’ta 20 branşta sportif faaliyetleri yürütüyorduk. Bu havuzla birlikte spor branşlarında bu sayı 21’e çıktı. Yüzme konusunda yetenekli veya hocaların yardımıyla ilerlemek isteyen tüm Karslıları davet ediyoruz ve inanıyoruz ki Kars’tan da bu branşta başarılı sporcular yetişecektir. Bu anlamda bu kompleksin Kars’a kazanımında emeği olan herkese tüm Kars halkı adına teşekkür ediyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber