Kars'tan İstanbul'a Bir Başarı Serüveni

Kars'tan İstanbul'a Bir Başarı Serüveni

Başarılı işadamı Kars sevdalısı Ümit Kalko, Kars'ta yaptığı eğitim yatırımları ile Karslıların sevgisini kazandı.

Dişiyle tırnağıyla genç yaşına rağmen başarı merdivenlerini hızla tırmanan Karslı İşadamı Ümit Kalko, yaşam hikayesini Kars'ın gözü, kulağı, sesi olan adı gibi 'lider' Lider Haber Ajansına anlattı.

Lider Haber Ajansı'na yaşamını anlatan Kalko, özellikle Karslılara ve Kars'a vefa borcu oluğunu, Karslıların her zaman yanında olacağını belirtti.

İşte başarılı işadamı, Kars sevdalısı Ümit Kalko'nun yaşam hikayesi....

Karslı bir babanın ve Ağrılı bir annenin dördüncü çocuğu olarak 1983 yılında Ankara'da dünyaya gelen Ümit Kalko, erken yaşta babasını kaybettikten sonra ailesiyle İstanbul'da okuyan ağabeyinin yanına geldi. Bir yandan öğrenim hayatını sürdürürken diğer yandan da çalışarak harçlığını çıkaran Kalko, Sirkeci'de bir tezgâhta 10 kuruşa aldığı çikolataları 1 TL'ye satarak ilk iş hayatına başlamış oldu. Üniversitede, Ankara Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü kazanan Kalko, 2005 yılında mezun olduğunda kaymakam olmak hayalindeydi. Fakat girdiği kaymakamlık sınavını iki soruyla kaybetti. Tekrar İstanbul'a ailesinin yanına dönen Kalko, bir sonraki sınava kadar olan bir yılı boş geçirmemek ve bilgilerini tazeleyip, harçlığımı kazanmak adını bir açık öğretim kpss kursunda hukuk, ekonomi gibi derslerin eğitimlerini vermeye başladı. 3-4 ay sonra haksız yere işten çıkartıldı. Kendisine yapılan bu haksızlığı hazmedemeyen Kalko,"Ben bu işi daha iyi yaparım" diye düşünerek işten çıkartıldığı dershanenin tam karşısında iki arkadaşıyla birlikte Ümit Dershanesi'ni kurdu. O zaman 23 yaşlarında olan Ümit Kalko, Eğitim sektöründe hızla başarıya koşan adımların ilkini atmış oldu.

"EĞİTİMDEN KAZANDIĞIMI YİNE EĞİTİME YATIRARAK YATIRIMLARIMIZI BÜYÜTTÜK"

Karslı İşadamı Ümit Kalko, "1983 Ankara doğumluyum. Gazi üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü mezunuyum. İkinci üniversite kamu yönetimi bölümünü okudum. Yüksek lisansımı yerel yönetimler üzerine yaptım. Yönetim ve organizasyon alanında doktora yaptım. Ben aslında kaymakam olma ideali ile üniversiteyi bitirmiştim. Fakat sınavlarda 2 soruyla hak kazanamadım. Bir sene sonraki sınava hazırlanmak için Ankara'dan İstanbul'a geldim. Bilgilerimi tazeleyip harçlığımı kazanmak adına bir açık öğretim kpss kursunda hukuk, ekonomi gibi derslerin eğitimlerini vermeye başladım.

3-4 ay sonra haksız yere işten çıkarıldım. Haksızlığa tahammül edemeyip tam onların karşı binalarına çok küçük bütçelerle bir dershane açarak 23 yaşında iken eğitim sektörüne başlamış oldum. 4 sınıflık butik bir kurs açmışken bir anda çok yoğun talep üzerine bu hizmeti 10 sınıfa çıkartmak zorunda kaldık. Derken ikinci, üçüncü, dördüncüyü açtım. Avcılar'da başladığım bu serüvene Büyükçekmece, Silivri, Çorlu'da devam ettim. Sonra çeşitli belediyelerle sanat ve meslek kursları, gerek yetişkinlere yönelik, gerek çocuklara yönelik eğitim merkezleri kurup bunların işletilmesi işini oluşturduk. Bunu Türkiye'deki birçok belediyede yürüttük. Avrupa birliği ile birtakım eğitim projeleri yaptık. İşkur ile islam garanti ile mesleki eğitim projelerini yaptık. Sonrasında da okulculuğa başladık. Yani biz aslında hep eğitimle devam ettik. Yaptığım bütün işler eğitimle alakalı işler ve eğitimden kazandığımı yine eğitime yatırarak yatırımlarımızı büyüttük,"dedi.

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber