Kars'tan Batı İllerine Gönderilen Kurbanlıklar Yola Çıktı

Kars'tan Batı İllerine Gönderilen Kurbanlıklar Yola Çıktı

Kars'ta ise Kurban Bayramı öncesinde ülkenin dört bir köşesine kurbanlık gönderen besicilerin kurbanlıkları, sevk öncesi büyük titizlikle sağlık kontrolünden geçiriliyor.

Kars Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı'ndaki kontrol merkezinde, besi çiftliklerinden, köy ve ilçelerden gelen kurbanlıklar, veteriner hekimlerce teker teker incelenerek sevk izni veriliyor. 

Pazara ya da şehir merkezine kamyon ve tırlarla getirilen canlı hayvanlardan aşısı eksik olanlar, küpesi ve pasaportu olmayanların başka illere sevkine izin verilmiyor.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce yapılan sıkı denetim sonrası Türkiye'nin bir çok iline kurban sevkiyatı gerçekleştiriliyor.

Burdur'a kurbanlık satan besicilerden Yavuz Mert, yaptığı açıklamada, hayvan piyasasının uygun olduğunu belirterek, "Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri köy köy dolaşarak aşı işlemlerini gerçekleştirdi. Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince araçlar dezenfekte ediliyor, pasaportlar tek tek kontrol edilerek küpelerle karşılaştırılıyor, aşılar kontrol ediliyor, daha sonra sevk izni veriliyor." dedi. 

Kars'tan Türkiye'nin her yerine kurbanlık gönderdiklerini anlatan Mert, "Batı ve farklı noktalara gönderilen kurbanlıklarımızın bakımı yaylada, merada yapılıyor. Devletimiz de bütün aşıları düzenli olarak yapıyor, alan da satan da memnun. Kurbanlıklarımızda ciğer, tırnak sıkıntısı yok, yaylada otlatıldılar. İnşallah güzel, hayırlı bir bayramı geçireceğiz." diye konuştu.

20200713_2_43415309_56650611_web.jpg

karstan-bati-illerine-gonderilen-kurbanliklar-yola-cikti-(5).jpgkarstan-bati-illerine-gonderilen-kurbanliklar-yola-cikti-(6).jpgkarstan-bati-illerine-gonderilen-kurbanliklar-yola-cikti-(7).jpgkarstan-bati-illerine-gonderilen-kurbanliklar-yola-cikti-(8).jpg

karstan-bati-illerine-gonderilen-kurbanliklar-yola-cikti-(1).jpgkarstan-bati-illerine-gonderilen-kurbanliklar-yola-cikti-(2).jpgkarstan-bati-illerine-gonderilen-kurbanliklar-yola-cikti-(3).jpgkarstan-bati-illerine-gonderilen-kurbanliklar-yola-cikti-(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber