Kars'taki elektrik kesintilerini TBMM gündemine taşıdı

Kars'taki elektrik kesintilerini TBMM gündemine taşıdı

CHP Milletvekili Sertel: Kars'taki yoksul vatandaşlar elektrik kesintileri nedeniyle donuyor!

CHP Milletvekili Sertel: Kars’taki yoksul vatandaşlar elektrik kesintileri nedeniyle donuyor!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Kars’ın köylerinde yapılan elektrik kesintilerini TBMM Genel Kurulu’nda gündeme getirerek, “Yoksulluk nedeniyle elektrik faturalarını ödemeyen vatandaşlarımız -20’leri bulan soğuklarda donuyor” dedi.

Kars’ın Eşmeyazı, Hacıveli, Subatan, Başgedikler, Oğuzlubekler, Yağıkesen, Bayraktar ve Küçükpirveli köylerinden kendisine ulaşan vatandaşların donduklarını ifade ettiğini belirten Atila Sertel, şunları söyledi:

“Eşmeyazı, Hacıveli, Subatan, Başgedikler, Oğuzlubekler, Yağıkesen, Bayraktar ve Küçükpirveli köylerinde bazı yurttaşlarımızın elektriği yok. Bunun nedeni yoksulluk. Kars'ta hava gündüz eksi 13 derece, gece ise eksi 20 derece. Bu soğukta Kars'ta insanlar borç nedeniyle, elektrik parasını ödeyememesi nedeniyle donduruluyor. Bu elektrik kesintileri acaba başka bir mevsimde yapılsaydı daha uygun olmaz mıydı? Zaten bu insanlar ödeme gücü olsa bu elektrik borcunu öder ve elektrikle ısınma şansına sahip olabilirlerdi. Bu insanları Ahmet Arslan'ın vicdanına bırakıyorum, Kars'a bırakıyorum, AKP iktidarına bırakıyorum, elektrik idaresine bırakıyorum. Bu insanlar çaresiz, donuyor; bir kez de buradan haykırıyorum.”

BAKAN CEVAP VERDİ

Sertel’in konuşması üzerine söz alan ve aynı zamanda Kars Milletvekili olana Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise “Hiç şüpheniz olmasın ki 382 köyün hepsi bizim için değerli, Türkiye'nin bütün köylerinin ve köylülerinin değerli olduğu gibi. Problemlerini çözmek adına uğraşıyoruz ancak kişilerin borçlarıyla ilgili yapabileceğimiz en iyi şey, borçların yapılandırılması” dedi. KHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber