Kars'ta Yürek Yakan Yangın!

Kars'ta Yürek Yakan Yangın!

Kars’ta başlarında erkek olmayan 6 kişilik ailenin komşuları tarafından verilen 40 ton otu gece saatlerinde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce yakıldı.

Otlarının tamamı yanan aile gözyaşlarına boğuldu. Umutlarının yanışı gözyaşları içinde izleyen ailenin hikayesi yürek burktu.

YÜREK YAKAN YANGIN

Yangın gece saatlerinde Arpaçay İlçesi’ne bağlı Koçköy köyünde meydana geldi. Ailenin uykuda olduğu sırada, sokak lambalarının da yanmadığını fırsat bilen vicdansızlar 40 ton ot yığınını ateşe verdi.

41 yaşındaki eşi Bilgin Ergül’ün yakalandığı amansız hastalığı nedeniyle 7 yıldır hastanede görmesiyle 3 kız çocuğu, kayınvalidesi ve yeğenine bakan 37 yaşındaki gelin Ayla, çocukların ağlama sesiyle uyanınca alevleri gördü.

Ailenin feryatlarını duyan komşuları yardıma koştu. Arpaçay itfaiyesinin arızalı olması sebebiyle Kars Belediyesi’nden istenen itfaiye aracı yaklaşık 2.5 saatte köye ulaşabildi. İtfaiye köye geldiğinde otlar, kurtarılamaz şekilde yanmıştı. İtfaiye ekipleri yangının eve, ağaçlara ve diğer malzemelere sıçramaması için çevreyi kontrol altında tuttu. Köylüler ve ailenin elinden ise otların yanışını izlemekten başka bir şey gelmedi.

3 KIZ ÇOCUĞU ÇARESİZ BAKIŞLARLA OLUP BİTENİ İZLEDİ

Babaları hastalıkla mücadele eden ve evin bütün yükü annelerinin omuzlarına yüklenen 3 kız kardeş gece üzerlerine çöken kabusu uzun süre üzerlerinden atamadılar. Küçücük yaşlarına rağmen omuzlarına yüklenen acı, hasret ve çaresizlik duyan, bilen herkesi üzüntüye soktu. Arpaçay Şehit Engin Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencisi 17 yaşındaki abla Gülşen, kardeşleri Koçköy Gazi Ahmet İlköğretim Okulu 5. Sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Nazlı ve ise aynı okulun 3. Sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Yağmur ile üzüntüden adeta sessizliğe büründüler.

ANNENİN FERYADI

Hastanede tedavi gören baba Bilgin Ergül’ün annesi Gülpaşa (75) ninenin feryadı ise her şeyi anlatmaya yetti. Gülpaşa nine, “Allah bize niye kara baktı. Ne yapmıştık kimseye, komşuya zararımız yoktu, ziyanımız yoktu. Oğlum 7 senedir doktorlarda geziyor. Oy balam oy yüreğim ateşlere düştü yandı. Balam hastanede yatıyor. Bizim suçumuz günahımız ne. Hiçbir şeyimiz yoktu balam el alem yığdı bu otları. Allah’ım yardım et bize.” diye feryat etti.

Gülpaşa nine daha sonra yaşadıklarını şöyle özetledi:

“Düşmanımız olduğunu bilseydik sabaha kadar kapıda bekçilik yapardık. Ne bilelim ki böyle olacak. Gece saatlerinde oldu yangın, pencereden baktık ki alev çıkıyor. Otların hepsini komşular getirmişti. Oğlum hasta olduğundan onlar getirip bu otu yığdılar. Hep komşular geldi otumuzu, samanımızı yığdı.”

KOMŞULAR ÜZGÜN

Sabri Kurum, “Bilgin Ergül şu anda hastanede yatıyor. Ölümle pençeleşiyor. BU otları da komşular olarak yığdık. Kendisi hastanede yattığı için köylünün getirdiği otlar burada ne yazık ki yakılmış. Ailenin geçimi çok zor. 3-5 hayvanları var o kadar. Kim yakmış belli değil ama görüyorsunuz tamamını yakmışlar.” dedi.

Koçköy Jandarması da olay yerine gelerek yangınla ilgili inceleme yaptı. Tahkikat sürüyor.

fbc35ec6f3.jpg

Kaynak:Lider Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arpaçay