Kars’ta yoğun kar yağışı etkili oluyor

Kars’ta yoğun kar yağışı etkili oluyor

Vatandaşlar kar altında, ‘Kar yağar bardan bara’ türküsünü söyledi

 Kars’ta sabah saatlerinde bağlayan yoğun kar yağışı devam ediyor. Tatil için Doğu Ekspresiyle Kars’a gelen vatandaşlar ise kar altında, ‘kar yağar bardan bara, yollar kapandı kardan’ türküsünü söyledi. 
Kars’ta etkili olan yoğun kar yağışı devam ederken, Doğu Eksperisyle Kars’a gelen vatandaşlar Kümbet Cami önünde kaymanın tadını çıkardı. Bir vatandaş ise kar yağışını türküyle karşıladı.
Kendisinin öğretmen olduğunu, eşi ve arkadaşlarıyla birlikte Kars’a, Doğu Ekspresiyle geldiğini ifade eden Şenol Salihoğlu, “Kars mükemmel bir yermiş. Bugüne kadar gelmediğime pişman oldum. Keşke daha önce gelseydim. Doğu Ekspresiyle yolculukta çok keyfiliydi. Kars’ta çok keyifli, doğası, tarihi değerleri, henüz birinci günümüz ama devam etmeyi düşünüyoruz” dedi.
“Kar altında türkü söyledi”
İzinli olduğu için kar altında gezdiğini belirten Sertan Kınsın, kar altında yöreye özgü, ‘kar yağar bardan bara türküsünü’ seslendirdi.
Sertan Kınsın, “Şuanda karın keyfini çıkarıyor. İzinliyim izinin tadını çıkarmaya çalışıyorum. Şuana kadar Kars’a pek kar yağmadı. Şuan çok güzel bir kar, arkadaşla beraber keyfini çıkarıyoruz. Kaleye çıktık, hasan Harakani Türbesini gezdik. Duamızı okuduk. Bildiğini gibi bu kar Dünya’da iki yere yağıyor. Bir Alp dağlarına, bir de Kars’a yağıyor. Bunun sevincini de yaşıyoruz. Anlatılmaz bir duygu” diye konuştu.
Daha sonra ‘kar yağar bardan bara’ türküsünü söyleyen Sertan Kından, kar altında gezmesini sürdürdü.
Kars’ta kar yağışı devam ederken trafik ekipleri de sürücüleri uyardı. Kar altında trafiğe çıkan sürücülerden araçlarında zincir, çekme halatı ve ilk yardım çantası bulundurmalarını isteyen trafik ekipleri, kent dışına çıkan sürücülerin zincirsiz yola devam etmelerine izin vermedi.
Öte yandan yetkililer kar yağışını yüksek kesimlerde daha etkili olduğunu, kar yağışının aralıklarla devam edeceğini belirttiler.

aw288128_06.jpgaw288128_07.jpgaw288128_04.jpgaw288128_05.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber