Kars’ta yasa dışı silah imalathanesine operasyon

Kars’ta yasa dışı silah imalathanesine operasyon

Kars Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, il merkezinde yasa dışı silah imalathanesine dönüştürülen 1 iş yeri ve 2 ikamete eş zamanlı operasyon düzenledi.

Tacettin DURMUŞ

Kars Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada operasyon düzenlenen işyeri ve ikamette, 45 adet tabanca, 3 adet av tüfeği, 2 adet pompalı tüfek, 53 adet şarjör, 3.825 adet fişek, 7 kutu barut ve 45 adet doldurulmuş kartuş ele geçirildiği bildirildi.

Yapılan açıklamada ayrıca söz konusu silah ve mühimmatların yapımında kullanılan 1 adet torna makinesi, 1 adet sabit sütunlu matkap, 1 adet mengene, 1 adet matkap, 2 adet şarjör kalıbı, 100 adet icra yayı, 39 adet rampa, 26 adet demir çubuk, 15 adet sürgü takımı, 8 adet ucu açılmış namlu, 5 adet icra mili ve 2 adet eyenin de ele geçirildiği belirtildi.

Ayrıca yukarında adı geçenlerle birlikte silah yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirilerek yakalanan M.G (53) ve D.Ö (44) isimli 2 şahıs hakkında 6136 SKM (Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun) suçundan adli işlemler başlatıldığı ve şahısların işlemlerin yapılmasının ardından adli mercilere sevk edileceği öğrenildi.

whatsapp-image-2023-12-01-at-09-26-19.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber