Kars'ta Yakalanan Kablo Hırsızları Tutuklandı

Kars'ta Yakalanan Kablo Hırsızları Tutuklandı

Kars İl Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalarda yer altı telefon ve internet kablolarını çaldığı tespit edilen 5 şahıs yakalandı, 2 şahıs tutuklandı.

Kars İl Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri Paşaçayırı Mahallesi Organize Sanayi bölgesinde bulunan Türk Telekom Müdürlüğüne ait 4 ayrı kabinden 100 metre uzunluğundaki yeraltı telefon ve internet kablosunun çalınması olayı ile ilgili yaptığı araştırmalar sonucunda olayı gerçekleştiren 5 şahsı çalmış oldukları 350 kilogram yakılmış haldeki kablolarla birlikte yakaladı.

Olayla ilgili yapılan detaylı araştırmalarda şahıslarla yakalanan malzemelerin bir kısmının Kağızman ilçesi Paslı köyünden çalınan 3 bin 600 metre uzunluğundaki telefon kabloları olduğu tespit edildi. İl Jandarma Komutanlığı görevlileri ile irtibata geçilerek bu adreste meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili ayrıca adli işlem başlatıldı.
Yakalanarak adli mercilere sevk edilen 5 şüpheliden 3 şahıs serbest bırakıldı, 2 şahıs ise tutuklanarak ceza evine teslim edildi.       

Kars İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Halkımızın güven ve huzur ortamının devamlılığı için suç ve suçlularla mücadelemiz demokratik hukuk kurallarından taviz vermeksizin geçmişte olduğu gibi bundan sonrada büyük bir hassasiyetle devam edecektir” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber