Kars'ta Vali Yardımcıları Gözaltına Alındı

Kars'ta Vali Yardımcıları Gözaltına Alındı

Kars’ta Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün askeri darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 2 Vali Yardımcısı gözaltına...

Kars’ta Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün askeri darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 2 Vali Yardımcısı gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre; FETÖ terör örgütünün askeri darbe girişimiyle ilgili Kars Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, Kars Vali Yardımcıları Adem Ünal ve Ali Karakaya gözaltına alınarak İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Adem Ünal Kimdir?

1979 yılında Adana'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Adana’da tamamladı. Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden 2004 yılında mezun oldu.

2006 yılında 93. Dönem Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Çorum Oğuzlar ve İzmir Beydağı ilçelerinde kaymakam vekili olarak görev yaptı.

2008 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde bir yıl süre ile Kamu yönetimi-Liderlik ve Kriz Yönetiminin Hukuki Alt Yapısı konularında araştırmalarda bulundu.

2009 yılında kaymakamlık kursunu üstün başarı ile tamamlayarak 07.04.2009 tarihinde Kırşehir Boztepe Kaymakamı olarak göreve başladı. Dargeçit ve Şemdinli Kaymakamlığı görevlerini yürüttü.

03.09.2014 tarihindeki 2014/1032 sayılı Mülki İdare Amirleri Kararadisi ile halen Kars Vali Yardımcılığı görevini yürütmektedir.

Evli olup iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Ali Karakaya Kimdir?

1980 yılında Adana'nın Pozantı ilçesinde dünyaya geldi.

1999 yılında kazandığı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden 2003 yılında mezun oldu. Bir süre Maliye Bakanlığı'nda Vergi Denetmen Yardımcısı olarak çalıştı.

2006 yılında kaymakamlık sınavını kazanarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. Karaman ili Ayrancı Kaymakamlığı, Siirt İli Baykan Kaymakamlığı ve Şırnak İli İdil Kaymakamlığı görevlerini yürüttü.

28.06.2015 tarihindeki 2015/398 sayılı Mülki İdare Amirleri Kararadisi ile Kars Vali Yardımcılığı görevine ataması yapıldı. 01.08.2015 tarihinde görevine başladı.

Almanca ve İngilizce bilen Ali KARAKAYA, evli ve iki kız çocuğu babasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber