Kars'ta Uyuşturucu Kullanımı Arttı

Kars'ta Uyuşturucu Kullanımı Arttı

 Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından cevaplandırılması için TBMM Başkanlığına...

 Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından cevaplandırılması için TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Bonzai’nin Birleşmiş Milletler Suç ve Uyuşturucu Ofisinin kayıtlarına göre en tehlikeli ve hızlı yayılan uyuşturuculardan biri olduğunu söyledi.

Bilgen, Bonzai’nin bir uyuşturucu madde olduğuna dikkat çektiği önergesinde, uzmanların bu maddeyi kullananlarda erken yaşta kalp krizi, akıl hastalıkları ve böbrek yetmezliği gibi ciddi sağlık sorunları baş gösterdiğini de hatırlatarak, sürekli kullanımında ise ölüme sebep olduğunun kesinlik arz etmekte oluğunu söyledi.

Son gelen haberler uyuşturucunun liselerde ve ilköğretim okullarındaki çocuklar tarafından da çok yaygın olarak kullanıldığını da ifade eden Bilgen, Kars’ta da uyuşturucu kullanımının yoğun olduğu yönünde haberler aldığının da altını çizdi.

Anayasanın 58. Maddesinde: “Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır.” İfadesini de hatırlatan HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, İç İşleri Bakanı Efkan ala tarafından cevaplandırılması için aşağıdaki soruları yöneltti:

Türkiye’de 30 yaş altı gençlerde uyuşturucu kullanımıyla ilgili iller bazında yapmış olduğunuz bir araştırmanız mevcut mudur? Varsa araştırmadaki bilgiler nelerdir?
Türkiye’de 2002-2015 yılları arasında 30 yaş altı kaç yurttaşımız uyuşturucu madde kullanımı sebebiyle hayatını kaybetmiştir?
Çocukları ve gençleri Bonzai başta olmak üzere uyuşturucu maddelere karşı korumak konusunda aldığınız tedbirler nelerdir?
Kars’ta uyuşturucu kullanımını engellemek konusunda hangi önlemleri almaktasınız? Projeleriniz nelerdir?
Kars’ta uyuşturucu kullanımının yoğunlaştığı mahalleler bulunmakta mıdır?
Uyuşturucu kullanımının yoğunlaştığı iddia edilen mahallelerde bazı polislerin görevlerini kötüye kullanarak müsaade ettikleri bilgisi doğru mudur?
Türkiye Genelindeki uyuşturucu trafiğinde Kars’ın konumu nedir?
Kars’taki okullarda uyuşturucudan gençleri uzak tutmak için yapmış olduğunuz çalışmalar var mıdır? Varsa bunlar nelerdir?
Konuyla ilgili diğer Bakanlıklarla beraber Bakanlığınızın bir çalışması olacak mıdır?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber