Kars'ta Teröre Lanet Yürüyüşüne Binler Katıldı

Kars'ta Teröre Lanet Yürüyüşüne Binler Katıldı

 Kars Şehit ve Gazi Aileleri Derneği’nden teröre lanet yürüyüşü düzenlendi. Öğlen namazını müteakip Merkez Camii önünde başlayan yürüyüş...

 Kars Şehit ve Gazi Aileleri Derneği’nden teröre lanet yürüyüşü düzenlendi. Öğlen namazını müteakip Merkez Camii önünde başlayan yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. Soğuk havada el ele, omuz omuza, gönül gönüle yürüyüşe katılanlar birlik, beraberlik ve kardeşliğin en güzel örneğini Kars’tan Türkiye’ye gösterdiler.

Kars Şehit ve Gazi Aileleri Derneği tarafından düzenlenen teröre telin yürüyüşüne 7’den 70’e binlerce vatandaş katıldı. Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, STK’lar, Oda Başkanlarının da katıldığı yürüyüş Merkez camii önünde başladı. Gazi Ahmet Muhtar Paşa (GAMP), Faikbey ve Ordu Caddelerinde devam eden yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. Yaklaşık 1 saat süren yürüyüşte teröre ve yandaşlarına lanet ve öfke yağdı. Teröre lanet sloganlarının da atıldığı omuz omuza yürüyüşte birlik ve beraberlik mesajları verildi. Doğu’nun sınır kenti Kars’tan her etnik yapıdan vatandaşın gösterdiği bu anlamlı yürüyüş soğuk havayı bile adeta yumuşattı.

Kars Şehit ve Gazi aileleri Derneği Başkanı Muhsin Ağçay, “Ülkemizde son günlerde yaşanan kanlı terör eylemlerini protesto etmek ve Emniyetle Türk Silahlı Kuvvetlerinin yanında olduğumuzu her zaman göstermek için Merkez Camii önünde toplandık. Bu destek yürüyüşümüze katılan tüm Kars halkına teşekkür ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Beşiktaş’ta bugün de Kayseri’de kanlı terör olaylarında şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.” dedi.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurgül Güner, Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Ötegen, Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın’da yaptıkları konuşmalarda Kars’ın bu birlik ve beraberliğinin tüm ülküye örnek olmasını dilediler. Ayrıca, terörü, destekçilerini ve terörün her türlüsünü lanetlediklerini de söyleyerek, “Bu ülkeyi asla böldürtmeyiz” mesajını gönderdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber