Kars’ta Su Verimliliğinin Önemi Anlatılıyor

Kars’ta Su Verimliliğinin Önemi Anlatılıyor

Kars’ta Tarım Orman İl Müdürlüğü, kamu kurumlarında su verimliliğinin önemini anlatıyor.

Tacettin DURMUŞ

Kars’ta Tarım Orman İl Müdürlüğü koordinasyonunda, TÜİK Kars Bölge Müdürlüğü çalışanlarına yönelik su verimliği konulu toplantı gerçekleştirildi.

TÜİK Kars Bölge Müdürlüğü hizmet binası toplantı salonunda düzenlenen programda, Ulusal Su Verimliliği Seferberliği kapsamında, “Kamu Kurumları Hizmet Binalarında Su Verimliliği Uygulamaları" anlatıldı.

Toplantıda Kars Tarım Orman İl Müdürlüğünde görevli teknik personel tarafından yapılan sunumlarda Kamu Kurumları Hizmet Binalarında Su Verimliliği Uygulamaları" anlatıldı.

Ülke genlinde olduğu gibi Kars’ta da gerçekleştirilen “Kamu Kurumları Hizmet Binalarında Su Verimliliği Uygulamaları” konulu eğitimlerde, Ülkemizdeki su kaynaklarının, tüm sektörlerde verimli ve sürdürülebilir kullanılması amacıyla toplumun her kademesinden su kullanıcı gruplarını kapsaması hedefleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Tarım Orman Bakanlığı koordinasyonunda başlatılan Su Verimliliği Seferberliği kapsamında eğitim ve farkındalık çalışmalarına Kars’ta da devam ediliyor.

Binalarda su verimliliği uygulamalarına yönelik kamu kurum ve kuruluşlarına verilecek eğitimlerde suyun verimli kullanılmasına yönelik bireysel olarak neler yapılabileceği ele alındığı gibi; kamu binalarında su verimliliği sistem kurulumu ile binalarda su verimliliği uygulamalarına yönelik bilgiler veriliyor. Bu doğrultuda mevcut su kaynaklarımızın verimli kullanılmasının önemine dikkat çekiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber