Kars’ta Sorunlar ‘Açık Kapı’da Çözüm Buluyor

Kars’ta Sorunlar ‘Açık Kapı’da Çözüm Buluyor

Kars Valiliği bünyesinde kurulan Açık Kapı Şube Müdürlüğü faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.

Turgut KAYA

İçişleri Bakanlığı tarafından vatandaşla en üst düzeyde iletişimin kurulması, vatandaş taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla hayata geçirilen Açık Kapı Projesi çözüm üretmeye devam ediyor.

Kars Valiliği giriş katında hizmet vermeye devam eden Açık Kapı Şube Müdürlüğüne bizzat giderek veya elektronik ortamda yapılan vatandaş başvuruları, açık kapı sorumluları tarafından elektronik sisteme kaydediliyor. Kaydedilen başvurular konusu gereği ilgili kurum ve kuruluşlara yönlendirilerek 7 iş günü içinde cevaplandırıldıktan sonra SMS yoluyla başvuru sahibine bilgilendirme yapılıyor.

Öte yandan İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığının Açık Kapı Birimlerinin bilinirliğini artırmak, halkla ilişkilerini kuvvetlendirmek ve vatandaş başvurularının yerinde alınması amacıyla belirlediği hedef program doğrultusunda Haziran ayı içerisinde Kars’ın yoğunluklu 9 noktasında tanıtım standı açarak vatandaşlara Açık Kapı Birimlerinin işleyişine yönelik tanıtım etkinlikleri yaptı.

2023 yılının ilk 6 ayından toplam 9.594 başvurun alınıp % 99.98’inin sonuçlandırıldığı Açık Kapı ’ya başvuruların; % 30’u yüz yüze, % 67 türkiye.gov.tr’ den, % 3’ü de internet üzerinden yapılmış olup faaliyete geçtiği 2018 yılında bu tarafa 34.220 başvuru alınıp sonuçlandırılmış olduğu bildirildi.

‘Açık Kapı, Milletin Kapısı’ sloganıyla şikâyet, talep ve önerisi olan tüm vatandaşlarımızı sorunlarına çözüm ortağı olabilmek adına Kars Valiliği giriş katında hizmet veren Açık Kapı Şube Müdürlüğü sorunu olan vatandaşları bekliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber