Kars'ta Sel Felaketi

Kars'ta Sel Felaketi

Kars'ta havaların ısınması ile başlayan ani kar erimesi sele dönüştü. Kanalların taşmasıyla birlikte birçok ev sular altında kaldı.

Lider Haber Ajansı/TURGUT KAYA 
Kars Merkez Aydınlıkevler Mahallesi içinden geçen su kanalının taşmasıyla birlikte bölgede bulunan birçok ev ve ahır sular altında kaldı. Evleri sular altında kalan vatandaşlara ise AFAD ve belediye ekipleri desteklerini sürdürüyor.

ÖKSÜZ SEL BÖLGESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Kars Vali Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, su baskınına maruz kalan Aydınlıkevler Mahallesi sakinleriyle bir araya gelerek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Bir süre bölgeyi gezen Öksüz, sel bölgesinde yürütülen çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, su baskınına maruz kalan Aydınlıkevler Mahallesinde incelemelerde bulunarak, yapılan çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı. 

Vatandaşlarla da bir araya gelen Öksüz, ilgili kurumlarca gereken her türlü çalışmanın yapıldığını, en kısa sürede sonuca ulaşılacağını söyledi. 

Öksüz, incelemelerinin ardından Kars Belediyesi, İl Özel İdaresi, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Devlet Su işleri 24. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile bir araya gelerek durum değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. 

Toplantıda; Kars'ta  yaşanan su taşkınlarına yönelik şimdiye kadar alınan ve bundan sonra alınacak tedbirler ile ilgili değerlendirilmelerde bulunuldu. 

Vali/Belediye Başkan Vekili Sn Türker Öksüz, tüm imkânların seferber edilerek su taşkınına maruz kalan tüm vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi talimatı verdi.

2cf24334-f683-4fc3-b6de-0f0eb9137d28.jpg54fe8c62-0eec-4c4a-a7e1-9f6c6fb8b2f3.jpg351e06c0-9d58-4634-b36d-53e11c72cbcc.jpga3dde209-e35c-4daa-afa2-117dd39c7a14.jpg

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber