Kars’ta şehit yakınları ve gaziler onuruna iftar programı düzenlendi

Kars’ta şehit yakınları ve gaziler onuruna iftar programı düzenlendi

Vali Vekili Muhammed Furkan Tuna, iftar öncesi yaptığı konuşmada, Malatya'da Koordinatör Vali olarak görev yapan Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün selamlarını iletti.

Turgut KAYA

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar programında aziz şehitlerimiz için dualar okundu. 

DSİ 24. Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen iftar programına; Vali Vekili Muhammed Furkan Tuna, 14 MKNZ Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Tunç, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Amanvermez, İl Jandarma Komutanı Albay Hıdır Ayçiçek, Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç ve diğer protokol üyelerinin katıldı. 

İftar programında bir konuşma yapan Vali Vekili Muhammed Furkan Tuna, şehit yakınları, gaziler ile gazi yakınlarının iftar programına katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitleri saygı ve minnetle andıklarını söyleyen Tuna, “Hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Ramazanınız mübarek olsun. Bolluk ve bereket ayı olan Ramazanın hepimize sağlık ve huzur getirmesini diliyorum. Aziz şehitlerimizin değerli aileleri, değerli gazilerimiz ve yakınları; Bugün, böyle bir mübarek günde, Ramazan ayında, bir iftar sofrasında, sizlerle beraber olmaktan, sizleri misafir etmekten, ağırlamaktan, büyük bir onur duyuyorum. Sizler bizim en değerli misafirlerimizsiniz. Sizler çocuklarınızı, eşlerinizi, yakınlarınızı, en sevdiklerinizi, bu vatan için, bu millet için feda ettiniz. Hepsinin ruhu şad olsun. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, bizi biz yapan ve millet olma bilincimizi oluşturan temel değerlerin ve sahip olduğumuz şanlı geçmişle aramızdaki güçlü bağın en önemli halkalarından birini oluşturmaktadır. Tarihte, Çanakkale ve Sarıkamış’ta coğrafyamızın her karışında topraklarımızın bölünmez bütünlüğü ve al bayrağın dalgalanması için canlarını seve seve feda eden bir neslin izindeyiz. Aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin yapmış oldukları fedakârlıkları hiçbir zaman unutmayacağız. Onlar bizlerin bu günlerde olmamızı sağlayanlardır. Şehitlerimiz sizlerin olduğu kadar, bu milletin de canından bir parçadır. Geride bıraktıkları emanetler, Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve Yüce Türk Milletine Emanettir. Bu kıymetli emanetlere, şüphesiz Devletimiz ve Milletimiz en güzel şekilde sahip çıkarak şehitlerimizin ruhları incitilmeyecektir. Gazilerimiz ve aileleri asla yalnız bırakılmayacaktır. 
Ülkemizin birliği ve vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna gösterdikleri büyük cesaret ve fedakârlık sonucu şehit ve gazi olmuş aziz kahramanlarımızı bu millet daima hatırlayacak ve her zaman minnetle anacaktır. 
Bu toprakları bize vatan yapmak üzere canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi de bir kez daha şükran ve minnetle anıyorum.

Ayrıca; Deprem ve sel felaketlerinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Devletimiz tüm imkanlarıyla deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya devam etmektedir.” Dedi.

kars’ta-sehit-yakinlari-ve-gaziler-onuruna-iftar-programi-duzenlendi-(1).jpegkars’ta-sehit-yakinlari-ve-gaziler-onuruna-iftar-programi-duzenlendi-(2).jpegkars’ta-sehit-yakinlari-ve-gaziler-onuruna-iftar-programi-duzenlendi-(3).jpegkars’ta-sehit-yakinlari-ve-gaziler-onuruna-iftar-programi-duzenlendi-(4).jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber