Kars’ta Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu düzenlendi

Kars’ta Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu düzenlendi

AK Parti tarafından organize edilen "Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu" Kars'ta gerçekleşti

AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Boğa:
- "Biz de her şehrimizin nereye gelmek istediğini öğrenmeyi ve o hedefleri gerçekleştirmeyi kendimize görev bildik. Bugün de onun için aranızdayız"

 

AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu (ŞEB) Kars'ta gerçekleştirildi.

Kars Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen foruma AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Ali Boğa, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, AK Partili ilçe belediye başkanları, AK Parti ilçe başkanları, AK Parti Kadın ve Gençlik Kolları Teşkilatı ile Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ve KOSGEB yetkilileri katıldı.

Formun açılışında konuşan AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Kars’ın ekonomik olarak gelişen bir il olduğunu ifade ederek, AK Parti ile güçlenen Türkiye için bu tür çalışmaların önemine değindi.

AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Ali Boğa da Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından 81 ilde gerçekleştirilen bu çalışmayla her ilin beklentilerini bulmayı ve gerçekleştirmeyi hedef edindiklerini belirtti. 

Boğa, AK Parti hükümetleriyle ülkedeki değişime işaret ederek, "Eskiden devleti yönetenler Ankara’dan taşraya bir elbise gönderirlerdi, bu elbise taşranın vücuduna uyacak mı uymayacak mı provası olmazdı. Devlet verdi, uydurmayı vatandaşın kendisi yapsın diye. 2003 yılından itibaren Türkiye’de AK Parti iktidarda karış karış, adım adım, bölge bölge, il il, ilçe ilçe olmak üzere vatandaşın ayağına gidiyor ve onun ne istediğini, beklentilerinin ne olduğunu soruyor." diye konuştu.

2019’a giderken şehirlerin ekonomik beklentilerini bizzat şehirlerde yaşayanlardan öğrenmeyi ve bu doğrultuda program yapmayı AK Parti olarak prensip edindiklerini anlatan Boğa, "Biz de her şehrimizin nereye gelmek istediğini öğrenmeyi ve o hedefleri gerçekleştirmeyi kendimize görev bildik. Bugün de onun için aranızdayız. 2019’a giderken Ankara şunu biliyor olacak; Kars ili hangi projeden memnun olmuş, şu anda hangi projelerin hızlandırılmasını arzu ediyor, önümüzdeki dönemde de Kars ili hangi projenin hayata geçirilmesini istiyor." ifadesini kullandı.

Boğa, uluslararası gündeme de değinerek, "Son günlerde Türkiye’nin girişimi ile Kudüs’ün, Doğu Kudüs’ün Filistin'in başkenti olmasıyla ilgili karar alındı. Bu kararların arkasında durabilmek için güçlü bir Türkiye’ye ihtiyaç var. Türkiye’nin güçlü olması için de Kars’ın yerelindeki köyde yaşayan kardeşimizden tutun da her alandaki yaşayan insanların ve dolayısıyla Türkiye’nin ekonomik olarak güçlü olması gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların sonunda, Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkan Tokucu moderatörlüğünde yapılan sunumun ardından, katılımcılara yöneltilen soruların yanıtları verildi.

AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu (ŞEB) Kars'ta gerçekleştirildi. AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın (fotoğrafta) konuşma yaptı.

20171215_2_27528146_28873103_web.jpg20171215_2_27528146_28873104_web.jpg

aa

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber