Kars’ta Sağlık İşçileri, Hak Arama Mücadelesinde!

Kars’ta Sağlık İşçileri, Hak Arama Mücadelesinde!

Sağlık İşçileri, ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta da geriye dönük alacaklarının ödenmesini istedi.

Tacettin DURMUŞ

Öz Sağlık İş Sendikası Kars İl Başkanı Adnan Yerli, Başkan Yardımcısı Levent Beyoğlu, Sendikanın Kars Harakani Devlet Hastanesi İşyeri Temsilcisi Kürşad Ağadedeoğlu, HAK -İŞ Konfederasyonu Kars İl Başkanı Barış Üstebay ve sendikanın üyesi sağlık işçileri, Kars Harakani Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması düzenledi.

ALNIMIZIN TERİ, VİCDANLARINIZDA KURUDU

Öz Sağlık İş Sendikası Kars Harakani Devlet Hastanesi İşyeri Temsilcisi Kürşad Ağadedeoğlu, Ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta eş zamanlı olarak düzenlenen ortak basın açıklamasında, "Emeğimizi Hiçe Sayıp, Ekmeğimize Ortak Oldunuz" "Alnımızın Teri, Vicdanlarınızda Kurudu" "Geriye Dönük Alacaklarımızın Daha Fazla Geciktirilmeden Ve Tek Kalemde Ödenmesini İstiyoruz" dedi.

Ağadedeoğlu, açıklamasında Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan sağlık isçilerinin yetkili sendikası Öz Sağlık-İş olarak 190 bin işçinin, işveren sendikasını TÜHİS ile imzaladıkları Toplu İş Sözleşmesi'nin üzerinden 46 gün geçtiğini hatırlattı.

Bu sözleşmede yer aldığı üzere işçinin 2023 Ocak ayından geçerli geriye dönük alacaklarının ödenmesi kararının üzerinden de 46 gün geçtiğini de söyleyen Ağadedeoğlu, işçi vefakârdır, İşçi cefakârdır, işçi sabırlıdır, işçi ülkesini, milletini ve devletini sever. Hele sağlık işçisi belini doğrultmadan akşamı eder, bilir ki işini aksatsa bu ihmal bir insanın "Canına" değer.

Sendika olarak ilk günden beri defalarca masaya oturduk, geriye dönük alacakları bekletmeyin dedik, isçiye nefes aldıracak bu toplu parayı kuşa döndürmeyin dedik, önümüz Kurban Bayramı işçi kurbanını kesebilsin dedik. Vergi dilimini işaret ettik, ülke ekonomisinin zorluğunu gösterip alacakların: bir an önce ödenmesi için çalmadık kapı bırakmadık. Sendika olarak devletin tüm kademelerini aşındırdık.

Sendika olarak devletin tüm kademelerini aşındırdık. ‘Hesaplamalar yapılıyor dediniz’ Bekledik. ‘Kasada para yok, ek bütçe istedik’ dediniz; Bekledik. ‘Bütçe Meclis'ten daha çıkmadı’; dediniz Bekledik.

BİZ SABURLA BEKLERKEN BU ARADA NELER OLDU, BİR HATIRLAYALIM;

Ev kiralarımız 10 bin liranın üzerine çekti. Vergi oranlan art, akaryakıta dev zam geldi. Akaryakıta gelen zam aynı gün başta gıda olmak üzere tüm sektörlere aynı oranda yansıdı. Biz sabırla beklerken beslenme, barınma, ulaşım gibi temel ihtiyaçlarımız yüzde 200'e varan oranlarda artış gösterdi. Kimsenin almaya cesaret edemediği altın-döviz fiyatları fırladı, herkesin yemek zorunda olduğu domatesin, biberin yüzünü göremez olduk. Tüm bunlar olurken bizler, ekonomik krizle uğraşan devletimizin yanında olup sabretmeye devam ettik.

AMA SABRIMIZ BİTTİ

Çalışıp hak ettiğimiz geriye dönük alacalarımızın önemsenmemesine karşı sabrımız bitti, öfkemiz büyüdü. Alın terimizin görmezden gelinmesine karşı onurumuz kırıldı. Geriver dönük alacağımız paranın bu enflasyonist ortam karşısında ‘pula dönüşmesinden’ dolayı evimize götüreceğimiz ekmek küçüldü ve erdi.

‘Ha şimdi, ha birazdan, ha yarın, ha yarından da yakın’ diyerek oyaladığınız biz sağlık işçileri artık seslerinin duyulmasını istiyor. Emeğimizi hiçe saymayın. Çoluk çocuğumuzun ekmeğine ortak olmayın! Alın terimiz z vicdanlarınızda kuruyalı çok oldu, görün artık! Biz sabrettikçe bu kadar umursamazlık bizi çok incitti, görün artık! Herkese alacakları ödenirken sağlık işçisinin geriye dönük alacağına şahin kesildiniz, görün artık! Alacak öderken bile işçiyi kadrosuna göre boldünüz. 696’lılara üvey evlat muamelesine devam ediyorsunuz. Biz bu ayrımı yaşıyoruz, siz de bunu görün artık!

TAKSİT TAKSİT İSTEMİYORUZ

Bize vermeyi unuttuğunuz geriver dönük alacaklarımız, bazı üniversitelerdeki sağlık işçilerine de 3 taksitte ödenmeye başladı. Hem geciktirilip, hem taksite bağlanması... İkisi de yanlış. ‘Vatan görevi’ diyerek gece gündüz, andemide ve depremde nefes almadan "peşin" çalıştıklarımızın karşılığı olan alacaklarımızı "taksit taksit" istemiyoruz. Geriye dönük alacaklarımızın tek seferde ve daha fazla geciktirilmeden ödenmesini istiyoruz. Sağlık işçisinin artık sabrı, takati, alacağı toplu para ile ilgili hayâli bile kalmadı. Devlet işçisine alın teri döküp kazandığı paranın yolu gözletmez, biliniz ki; geriye dönük alacaklarımızın daha fazla erimeden, ödemelerin yapılmasını "itibardan" sayıyoruz.” Dedi.

whatsapp-image-2023-07-21-at-14-15-42.jpeg

whatsapp-image-2023-07-21-at-14-15-44-1.jpeg

whatsapp-image-2023-07-21-at-14-15-44-2.jpeg

whatsapp-image-2023-07-21-at-14-15-44-3.jpeg

whatsapp-image-2023-07-21-at-14-15-44.jpeg

whatsapp-image-2023-07-21-at-14-15-45-1.jpeg

whatsapp-image-2023-07-21-at-14-15-45-2.jpeg

Kaynak:www.lha.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Politika