Kars’ta OSB Deresi Islah Ediliyor

Kars’ta OSB Deresi Islah Ediliyor

Kars’ta Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) içinden geçen derede ıslah çalışmaları tamamlanıyor.

Turgut KAYA

Türkiye’nin tarihi kentlerinden biri olan Kars’ın Organize Sanayi Bölgesi’nin içinden geçen Çifteköprü deresinin ıslah çalışmaları tamamlanmak üzere. Karslılara müjdeli haberi veren DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Hedef 2024”dedi.

Aralıksız devam eden Kars Organize Sanayi Bölgesi içinden geçen Çifteköprü deresinin ıslah çalışmalarında önemli bir aşamayı daha geride bıraktıklarını vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Kars Organize Sanayi Bölgesi içinden geçen derenin ıslahı ile bölgede taşkın riskini azaltarak, 2023 yılı sona ermeden tesisi tamamlamayı hedefliyoruz. 1450 metre Beton Taban Kaplama Kanal ve 1450 metre çift taraflı korkuluklu Kargir Duvar İnşa Ediliyor” dedi.

Dev projede artık son aşamaya geçtiklerini ifade eden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif balta, “Proje kapsamında 1450 metre Beton Taban Kaplama ve 1450 metre çift taraflı korkuluklu Kargir Duvar, 1 adet Menfez imalatı çalışmalarını 2023 yılı içerisinde tamamlayacağız. Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamayı amaçlıyor. Ayrıca musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.” Diye açıklamada bulundu.

karsta-osb-deresi-islah-ediliyor-1.jpg

karsta-osb-deresi-islah-ediliyor-2.jpg

karsta-osb-deresi-islah-ediliyor-3.jpg

Kaynak:www.lha.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber