Kars’ta “Öğrenme Şenlikleri” başladı

Kars’ta “Öğrenme Şenlikleri” başladı

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Kars İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organizasyonunda İl ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerince bu yıl 1’incisi düzenlenen “Öğrenme Şenlikleri”nin açılışı yapıldı.

Kars Halk Eğitim Merkezi Salonu’da düzenlenen açılış törenine; Vali Rahmi Doğan ve eşi Gülden Gülüzar Doğan, Vali Yardımcısı Mehmet Halis Aydın, Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, daire ve kurum amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 
Kafkas Halk Dansları ekipleri ve tekvando takımlarının gösterileri ile başlayan programda Vali Doğan, eşi Gülden Gülüzar Doğan ile birlikte Halk Eğitim Merkezlerinde bulunan kursiyer ve usta öğreticiler tarafından hazırlanan eserlerin sergilendiği stantlarda incelemelerde bulundu. 
Ev tekstil ürünleri, el nakışları, üç boyutlu resim, tel kırma, ahşap boyama, taş boyama, halı dokuma, hat, ebru, deri işleme, takı tasarımı, ahşap yakma-dağlama, alüminyum kabartma, filografi tekniği, rölyef, kokulu taş alanındaki çalışmaların sergilendiği stantları beğeni ile gezen Doğan, usta öğretici ve kursiyerlerden yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı. 
Kars Halk Eğitimi ve ilçe Halk Eğitim Merkezilerine, kursiyer ve usta öğreticilerine teşekkür eden Doğan, Faikbey Caddesi üzerinde bulunan ve restorasyon çalışmasında sona gelinen eski Kent Konseyi Binası’nın Kültür ve Sanat Merkezi olarak kadınların hizmetine gireceğini belirtti. 
Vali Rahmi Doğan, daha sonra kursiyer ve usta öğreticiler ile bir de hatıra fotoğrafı çektirdi. 

aw426127_01.jpgaw426127_02.jpgaw426127_05.jpgaw426127_06.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber