Kars’ta O Başkan Köpek Sayısı 5000 Olsun, Onları Toplayıp Çin’e Satacağım!

Kars’ta O Başkan Köpek Sayısı 5000 Olsun, Onları Toplayıp Çin’e Satacağım!

Marmara Hayvan Hakları Federasyonu-Marmarafed Başkanı Nihal Kasa, Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay'ı aradığım da, ‘’Köpek sayısı 5000 olsun, onları toplayıp Çin’e satacağım.

Böylelikle ülke ekonomisine katkı sağlayacağım. Bunun için de yasal zemin arıyorum,’’ dedi.

Başkan Nihal Kasa, Bir süre önce Arpaçay Belediyesi’nin temizlik çalışanlarına hamile bir köpeği vurdurarak yok ettirmesine ilişkin belediye başkanı Erçetin Altay'ı aradım. Bu görüşmede kendisine bu sorunun yasal, insani ve bilimsel yöntem olan ve tek çözümünün "kısırlaştırma" olduğunu, bunun için de ufak bir merkez oluşturup, 1 Veteriner hekim işe alarak kısırlaştırma ve tedavilere başlamasını söyledim. Başkan Erçetin Altay’da, "Köpek sayısı 5000 olsun, onları toplayıp Çin’e satacağım ..Böylelikle ülke ekonomisine de katkı sağlayacağım.. dedi. Bunun için de yasal zemin arıyorum.  Şaka mı yapıyorsunuz diye birkaç kere sormama istinaden "hayır çok ciddiyim" diyerek bizleri şaşkınlığa uğrattı. Bu olayın ardından yaptığımız suç duyurularına ilişkin Kars Valiliği İl Hayvanları Koruma Kurulu'nun da "her ilçede kısırlaştırma yapılması ve ilçelerde merkez oluşturulana kadar yerel kliniklerden hizmet alımı yapılması" kararı almış olmasına rağmen Arpaçay Belediye Başkanı bu kararı da uygulamayıp, ara sıra göstermelik fakülteye hayvan yollayıp "BAKIN HAYVANSEVERLER BUDA SİZE KAPAK OLSUN" gibi bulunduğu makama yakışmayacak ifadeler ile toplumu kandırmaya çalışıyor," dedi. 

Marmara Hayvan Hakları Federasyonu-Marmarafed Başkanı Nihal Kasa, "Arpaçay  Belediyesinin ana ilkesi KISIRLAŞTIRMA olan kanunu uygulamayıp, kısırlaştırma ve tedavi yapmıyor.. Yıllardır, hayvanlar üreyip vatandaş şikayet ettikçe, köpeklerin belediye çöpçülerine vurdurularak, başka ilçelere, kırsala ve köylere atıldıklarına dair ihbarlar geliyor. En son yaşanan bir olayda bacağı kopmuş, acil tedavi gerektiren hayvan belediye tarafından gönüllünün kapısına atıldı.

Oysa, sahipsiz hayvanların sorunlarına yönelik tek çözüm kısırlaştırmaktır. Belediyelerin, sahipsiz hayvanların kısırlaştırma ve tedavilerine yönelik kendi "kısırlaştırma ve tedavi merkezlerini" kurarak, kısırlaştırma ve tedavileri sağlaması 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu Yönetmeliği ile hükme bağlanmıştır. Kanunu uygulamayıp, kendi kısırlaştırma merkezini kurmayan bir çok belediye "barınağa götürüyoruz" bahanesi ile topladıkları hayvanları ilçe dışına çıkararak, kırsala ve başka ilçelere atıp, canlı canlı gömüp yok etmektedir. Belediye başkanlarının bu görev ihmali ile bir yanda özellikle kırsal ve köylerde sahipsiz hayvan sayısı katlanarak artarken bir yanda da hayvanlara belediye vahşetleri devam ediyor.. 

Marmarafed Başkanı Nihal Kasa,  Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay'dan, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu hükümleri gereğince ve Kars Valiliği İl Hayvanları Koruma Kurulunda alınan son karar gereğince acilen ilçede ufak bir Kısırlaştırma ve Tedavi Merkezi kurup, bir Veteriner hekim alarak, Yasal Uyarı Afişleri, beslenme odakları yaparak sahipsiz hayvanlara yönelik yapılması gereken çalışmalara başlatmasını talep ediyoruz," şeklinde konuştu.

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
48 Yorum
Arpaçay